Un barbat care insela persoane prin metoda "din usa in usa" a fost retinut

Un barbat in varsta de 41 de ani din Cluj-Napoca, care in ultimele 6 luni a inselat mai multe persoane carora le-a cerut bani pentru diverse cauze caritabile a fost retinut de politisti.

Alin S. este acuzat de politisti ca in perioada august - decembrie 2009 s-a prezentat la domiciliul mai multor clujeni carora le-a cerut diverse sume de bani pentru operarea fiului sau. "Suspectul s-a prezentat la locuinta unui barbat din municipiul Cluj – Napoca, spunand ca se numeste Cotutiu Alin si ca este un nepot din partea unei rude mai indepartate, motivul prezentei sale fiind acela ca fiul sau minor este internat la o clinica din oras, diagnosticat cu o boala grava, ce necesita  interventie chirurgicala de urgenta", a declarat pentru Stiri de Cluj, purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, inspectorul Gina Pop.

Barbatul a reusit sa "obtina" de la un clujean un imprumut de 600 de euro, dar banii nu i-a mai inapoiat niciodata.

"Este important de retinut ca în cadrul discutiilor, suspectul prezenta date si fapte reale din viata persoanelor abordate, aspecte care denota pregatirea minutioasa in prealabil a savarsirii infractiunilor, scopul propus si realizat fiind acela de a castiga increderea victimelor in vederea obtinerii unor sume de bani", a mai spus Gina Pop.


Barbatul a reusit nsa insele si alte persoane prin aceeasi tehnica, dar a schimbat putin povestea spunand ca este fiul unui cadru militar in rezerva, din Bistrita Nasaud.

Suspectul a fost retinut 24 de ore pentru inselaciune, iar maine va fi prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj cu propunere de arestare preventiva.

Comentarii Facebook