Banii pentru medicamentele compensate si gratuite s-au terminat la Cluj

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Cluj a anuntat astazi, printr-o adresa oficiala, toate farmaciile ca fondurile pentru eliberarea medicamentelor gratuite si compensate s-au epuizat.

 

"Bugetul pentru medicamente gratuite si compensate s-a terminat la inceputul lunii mai. La sfarsitul lunii trecute, s-au aprobat credite de angajament in valoare de 26 de milioane de lei pentru judetul Cluj. Acum, si acesti bani s-au epuizat si am anuntat toate farmaciile despre acest lucru", a declarat pentru Stiri de Cluj purtatorul de cuvant al CJAs Cluj, Crina Grozav.

 

"Astazi s-a primit anuntul. Vom vedea maine daca mai sunt farmacii care isi vor asuma riscul sa elibereze medicamente gratuite si compensate in continuare", a declarat Speranta Iacob, presedintele Colegiului Farmacistilor Cluj.

 

Fondurile pe acest an au fost de 62 de milioane de lei si s-au epuizat la inceputul lunii mai. Bugetul total primit de Casa de Asigurari de Sanatate Cluj pe 2010 este de 507 milioane de lei, cu 25 % mai mic fata de cel din 2009.

Comentarii Facebook