Banii pentru medicamentele compensate si gratuite mai ajung la Cluj inca o luna

Banii alocati judetului Cluj prin bugetul pe 2010 pentru medicamentele gratuite si compensate mai ajung pana luna viitoare. In martie s-a inregistrat un record in ceea ce priveste valoarea medicamentelor consumate de clujeni: 14 milioane de lei.

 

Purtatorul de cuvant al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Cluj, Crina Grovaz, a declarat ca bugetul pe 2010 la capitolul acoperirea cheltuielilor cu medicamentele gratuite si compensate este de 63 de milioane de lei. Numai in luna martie, Casa a decontat farmaciilor medicamente in valoare de 14 milioane.


"Banii mai ajung pana in luna mai. Casa Judeteana a facut de luna trecuta demersuri pe langa Casa Nationala pentru rectificarea bugetului, astfel incat sa fie asigurata finantarea la acest capitol", a precizat Crina Grozav.

 

Oficialii CJAS Cluj sunt convinsi ca vor mai fi alocati bani si sustin ca in ultimii ani bugetul initial nu a acoperit cheltuielile, dar ca de fiecare data s-au identificat solutii pentru evitarea unui blocaj. 

 

Anul acesta, bugetul alocat CJAS Cluj la toate capitolele este de 507 milioane de lei, cu 25 la suta mai mic decat cel din 2009.

Comentarii Facebook