Balul Operei Cluj, premii pentru salvatorii din Apuseni, FĂRĂ ei: V-a fost teamă că vă murdăresc cu noroiul ozonat al pădurilor?

 

Balul Operei Cluj 2014 a fost un nou exemplu al unui eveniment confiscat urbei și transformat într-un vehicul de interese politice și economice.

 

În acest an, pe lângă veșnicele premii cu dedicație strecurate, cu dibăcie la categoria Seniorii Cetății, au fost premiați și moții din Apuseni, care i-au salvat pe răniții din avionul prăbușit. 

 

Moții mândri nici măcar nu au venit pentru a-și ridica premiile, sătui de aceste evenimente sterile.

 

Un blogger clujean, prezent la eveniment, a descris pe larg atmosfera.

 

Ca de obicei, această a doua seară este mai sobră decât cea precedentă. Nu acel tumult născut din speranța distracției, a etalării mai multului, a dorinței de a fi văzut, nu tu sushi, nu tu sarmale, tării și vinuri, nici șampanie cu vadra, nici măcar o apă plată, până la ora pauzei.

 

În a doua seară ne  cinstim muncitorii Cetății extinse, numită Transilvania,  pe cei care, chiar fac ceva pentru ridicarea prestigiului acestei provincii, pe cei ce susțin și duc mai departe emblema de Cluj: Serviciul Salvamont Salvaspeo Cluj, Inspectoratul Judeţean de jandarmi Cluj subunitatea Huedin, Teatrul Maghiar de Stat Cluj,  Opera Maghiară de Stat Cluj,  Filarmonica de Stat Transilvania pentru festivalul internaţional Toamna Muzicală Clujeană, Academia de Muzică Gheorghe Dima pentru festivalul internaţioanl de operă studenţească ‘'Viva Vox'’, Transylvania International Music and Art Festival,  Asociaţia Clujul comoară,  Boiler Events, EBS, SC Cluj Arena, cetățenii comunelor Horea și Beliș.

 

În cea de a doua seară ne cunoaștem și noii Seniori ai Cetății. 

 

Anul acesta ei sunt: prof. Dr. Dafin Flor Muresan, poetul Ion Mureșan, scriitorul Marian Oprița, rectorul UMF, Alexandru Irimie, prof.univ. Ilie Rad, conf. univ. Dr. Radu Silaghi Dumitrescu.

 

Regret și, le reproșez organizatorilor ne - prezența adevăraților salvatori din Munții Apuseni. S-a preferat aducerea unor politruci, în locul oamenilor afundați în zăpezile munților. La televizoare i-ați putut duce, la Cluj, nu !

 

De frică să nu vă contamineze cu noroiul ozonat al pădurilor? Făceau mizerie mai mare decât maioneza pe scenă?

 

Aș fi simțit respect pentru acei oameni! Pentru politruci, niciodată !

 

Cu groază mă gândesc, cum ar fi arătat teatrul dacă nu ar fi existat starea de divorț in derulare! 

 

Steaguri roșii, steaguri roșii, steaguri roșii (evenimentul fiind dedicat modei și artei rusești).

 

Un bal al Operei fără primarul urbei ?

 

Halal !

 

În foarte scurt timp cineva, câțiva, vor folosi hârtia igienică drept șervețel! O vor face, pentru a putea rămâne în bărci. În propriul interes”, a scris Tiberiu Matei.

 

Interesant este că au fost premiați pentru operațiunea din Munții Apuseni și Jandarmii, care însă nu au reușit după șase ore, cot la cot cu prefectul Gheorghe Vușcan și cu șeful ISU Cluj să găsească epava.

 

Comentarii Facebook