Balul Operei 2012, cu buget de criza: "Milionarii Clujului se gandesc prea mult la bunuri imobile"

 

Balul Operei din acesta an incepe sambata, 18 februarie, la Cluj-Napoca. Evenimentul implineste 20 de ani de existenta si va fi organizat in stil vienez.

 

"E o mare responsabilitate aceste eveniment pentru ca stim ca in ultimii ani, imaginea Clujului a fost afectata intr-un mod catastrofal, iar un exemplu ca cel de maine, ca Toamna Muzicala Clujeana sau Comedy Cluj, poate vor reusi sa repare ceva din imaginea patata a orasului. Sper ca presa nationala si chiar internatioanala va prelua macar franturi din ce se va intampla la Cluj, si nu doar subiecte precum spaga sau arestari. Trebuie sa refacem imaginea Clujului, iar Balul Operei este o ocazie buna. Capitala noastra ramane Viena. In acesta an, la Balul Operei veti putea vedea tinerii Clujului evoluand pe o scena pe care vor aduna aplauze inainte sa mearga pe marile scene din Viena sau alte tari", a precizat Rares Bogdan, unul dintre co-prezentatorii Balului.

 

De asemenea, in ceea ce priveste investitia in acest eveniment, ea a fost una deosebit de mica, fata de anii trecuti. Pana in prezent, nu se stie exact suma. "Balul Operei nu a beneficiat de niciun fond special pentru evenimentele culturale. Pe afisul balului sunt trecuti prea multi parteneri, insa o parte dintre ei nu au ce cauta pe acest afis, pentru ca sumele date de ei sunt ridicole. Sunt sume care reprezinta valoarea unor carnati", a mai spus Rares Bogdan, in cadrul conferintei de presa de vineri, 17 februarie, 2012.

 

"Matei (n. red. Matei Miko, producatorul Balului) a facut eforturi supraomenesti din punct de vedere financiar pentru ca acest evneiment sa aiba loc. Milionarii Clujului se gandesc prea mult la bunuri imobile si prea putin la cultura. Mi-as dori ca cel putin o parte dintre ei sa-si indrepte atentia spre Clujul cultural. Mi-as dori ca atunci cand scriem pe Google - Cluj - sa nu avem numai raspunsuri precum: primar arestat sau spaga, ci mai multe despre Balul Operei si cultura", a mai spus jurnalistul Rares Bogdan.  

 

Organizatorii Balului spun ca suprizele nu vor lipsi nici in acest an. Unul dintre momentele surpriza va fi cel in care debutantii vor deschide seara cu un moment deosebit dedicat seniorilor cetatii. Apoi va urma un moment coregrafic care-i va surprinde pe cei prezenti la eveniment.

 

"Modul in care vor aparea pe scena elevii premiati la olimpiade nationale si internationale este deosebit. Vor avea un moment deosebit, vor aparea pe ritm de vlas. Am vazut ca ideea prinde bine la Cluj si elevii se misca bine. Elevii vor dansa pe un vals interpretat live de o tanara de numai 11 ani, fiica domnului Novacescu (n.red. Ion Novacescu, jurnalist Alpha TV), care sa speram ca intr-o buna zi ii va calca pe urma doamnei Nicoleta Ardelean", a spus directorul Centrului de Excelenta Cluj, Mircea Dragos.

 

Balul Operei 2012 va fi prezentat de Melania Medeleanu si Rares Bogdan.

 

Balul Operei 2012 la Cluj, in stil vienez! Evenimentul va avea loc in 18 - 19 februarie

 

Articol de Anca Baciu

Comentarii Facebook