Baciul va avea o centură pentru a devia traficul de pe DN 1F

 

Primăria Baciu este la un pas de a finaliza o licitație pentru construirea unei centuri de 8,14 km.

 

Centura ar urma să pornească de pe strada Neptun (zona cu blocuri de vis-a-vis de Napolact) și să ajungă în Popești Vale, după Petrom. Construcția ar urma să coste 670 de mii de euro, banii provenind din fonduri europene. 

 

Efectul acestei mini-centuri ar fi că șoferii care locuiesc în blocurile de pe DN 1F nu vor mai trebui să blocheze drumul național în fiecare dimineață încercând să iasă pentru a merge spre Cluj-Napoca, ci vor putea ocoli zona și să ajungă tot pe DN 1F, dar într-un punct cu 2 benzi. Primarul comunei Baciu, Florin Mureșan, crede că această măsură va mai salva situația existentă acum. ”Avem probleme la acele blocuri. Acolo, DN 1F are numai o bandă pe sens și apar probleme majore. Prin oferirea unei variante de a evita acel punct sperăm să reducem presiunea”, a spus Mureșan. 

 

Câștigătorul licitației la care s-au înscris 11 firme, două fiind descalificate, ar urma să se anunțe în această săptămână. Dacă nu vor fi contestații, mini-centura ar putea fi finalizată într-un an.

 

Aceasta urmează traseul unul fost drum agricol, urmând să fie o replică a centurii de nord a Floreștiului, care iese în Grigorescu.

 

Foto: Trafic în Baciu luni dimineața / Sursa: Info Trafic jud. Cluj

Comentarii Facebook