BAC Cluj 2011. Eleva de nota 10 de la Liceul Nicolae Balcescu: "Subiectele au fost de dificultate medie"


Unul dintre putinii elevi din Romania care a obtinut la Bacalaureat media 10 pe linie este clujeanca Lucia Rasinar, in varsta de 19 ani, care a absolvit Liceul Nicolae Balcescu, sectia real.

 

Eleva a trecut de emotiile Bacalaureatului si acum viseaza la o cariera de ofiter psiholog. Despre examenele din ultimele saptamani sustine ca nu au fost atat de grele pe cum sustin majoritatea elevilor si unii profesori. "Nu se poate spune ca acesta a fost un examen greu. Spre exemplu, la matematica, daca ai fost atent la ore si ti-ai facut temele nu se putea sa nu le rezolvi de un sapte. Nu se poate spune ca examenul a fost de nivel olimpic", a spus Lucia.

 

Eleva de 19 ani spune ca rezultatele fiecarui elev au fost direct proportionale cu munca investita. "Nu poate spune nimeni ca a invatat mai mult decat nota primita. Sunt, sigur, si exceptii, dar cei mai multi dintre elevi au fost notati dupa cat au invatat. Supravegherea de la examen a fost de bun augur si a aratat ca si in Romania poate sa fie ordine", a mai spus eleva.

 

Lucia Rasinar intentioneaza sa se inscrie la Academia Fortelor Terestre de la Sibiu si se pregateste intens pentru examen.

La Liceul Nicolae Balcescu din Cluj-Napoca au sustinut examenul de Bacalaureat 113 de elevi, inregistradu-se numai doi respinsi.

In tot judetul, promovabilitatea a fost de 54,07% cu circa 10 procente mai mica decat in 2010.

 

Vezi si...

BAC 2011: 2355 de contestatii la Bacalaureat, in Cluj!

REZULTATE BAC CLUJ 2011. Vezi notele de la Cluj!

Comentarii Facebook