Avocata Sanda Albu, trimisa in judecata pentru fals. Afacerea il scoate in lumina si pe patronul Sun Garden


Avocata Sanda Albu a fost trimisa in judecata de procurorii clujeni pentru fals in documente si evaziune fiscala. Anchetatorii sustin ca Sanda Albu si-ar fi insusit suma de 7.000 de euro.

"Invinuita a intocmit chitante neinregistrate in contabilitate pe care le-a introdus apoi in circuitul civil ca documente justificative in dosarele unde acorda asistenta juridica in vederea recuperarii cheltuielilor. S-a descoperit ca invinuita a intocmit chitante cu vicii de forma si de continut care au acelasi numar, dar celelalte componente cum ar fi beneficiarul, data si sumele incasate sunt diferite, cu posibilitatea introducerii lor in circuitul civil in toate variantele astfel emise", se arata in rechizitoriul procurorilor, citat de EVZ.ro.

Avocata se apara si spune ca este victima mafiei imobiliare. Ea a reprezentat Composesoratul Fiilor Vechiului Manastur, o zona ravnita de rechinii imobiliari si langa care are teren si procurorului Fabian Gyula, care a dispus trimiterea ei in judecata.

"Nu am facut altceva decat sa ma lupt pentru mostenirea parintilor mei. Cand am aflat ca cei din conducerea composesoratului au intocmit un antecontract de vanzare-cumparare cu un anume Nicolae Capusan a terenului in suprafata de 47 de hectare de teren si 400 de hectare de padure, cu doar patru milioane de euro, am atacat in justitie aceasta afacere si am cerut anularea documentului. Aveam mandatul Adunarii Generale a Composesoratului sa actionez in acest fel", a explicat avocata pentru EVZ.ro.

Conducea Composesoratului a renuntat la proces si la avocatul Sanda Albu, dar aceasta sustine ca terenul ar fi fost vandut pe bucati unei firme, dar si unor persoane, intre care si procurorului clujean Fabian Gyula.

Acesta neaga acuzatiile Procurorul neaga acuzatiile sunt nefondate.

"Doamna avocat zice ca am cumparat terenul si ca acesta se afla in proprietatea Composesoratului. A venit cu o harta pe care era trasata granita acestei proprietati, era facut cu pixul spre zona unde am si eu casa, numai sa spuna ca si zona unde am eu terenul se afla in proprietatea Composesoratului. Apoi eu am cumparat terenul inainte de aceste probleme dintre ei si domnul Nicolae Capusan", a spus procurorul Fabian Gyula, pentru EVZ.ro.

Nicolae Capusan, cel pe la care a trecut terenul Composesoratului, detine in Cluj hotelul de cinci stele Sun Garden.

Numele lui a fost implicat in 2010 intr-un scandal de asfaltari preferentiale din bani publici. Alin Tise a asfaltat drumul pana la hotelul omului de afaceri, unde urma sa aiba loc nunta fratelui sau.

 

Citeste si...

Tise, acuzat ca a asfaltat un drum pentru ca invitatii la nunta fratelui sau sa nu dea in gropi. Intre VIP -uri a fost si Emil Boc - FOTO

Tise si-a asfaltat "ulita" pe care se afla casa parintilor, din bani publici. Totul pentru ca nunta fratelui sau sa fie perfecta

Comentarii Facebook