Avocata Ioana Foia, acuzata de furt calificat si inselaciune, ramane in arest


Avocata Ioana Foia, acuzata ca a furat bani din poseta patroanei unui salon de cofura si inselaciune, ramane in arest. Decizia a fost adoptata de judecatorii de la Curtea de Apel Cluj, la primul teren al procesului.

Procurorii clujeni sustin ca avocata a furat in aprilie dintr-un salon de cosmetica 100 de lei si 200 de euro din geanta patroanei salonului. Persoana pagubita a depus plangere la politie, iar lucratorii Biroului de Investigatii Criminale Cluj au facut un flagrant si au prins-o pe Ioana Foia in timp ce lua 100 de lei marcati.

Ancheta a fost extinsa si s-a stabilit ca in 2007, Ioana Foia a primit 30.000 de lei taxa de intabulare si cheltuieli judiciare si cauza a fost inregistrata abia in 2009.

De asemenea, avocata a primit sub forma de onorariu 9.000 de lei, desi era suspendata din functie. Banii au fost platiti pentru doua contracte de vanzare-cumparare fictive.

Avocatul Ioanei Foia a declarat ca probele nu sunt concludente si ca flagrantul organizat de procurori are deficiente, motiv pentru care avocata ar trebui eliberata.

 

Foto: EVZ

Comentarii Facebook