Averea unui functionar de la Directia de Drumuri Cluj: Mercedes, Jaguar si vila pe Mediterana de 200.000 de euro


Afacerile cu statul sunt cele mai profitabile, iar cel mai bun exemplu este familia Pop, sotul fost angajat la Drumurile Nationale, iar sotia, sefa Laboratorului de calitate al DRDP Cluj.

O privire pe declaratia de avere a Marianei Pop, sefa Laboratorului de calitate al DRDP Cluj, o include pe aceasta in randul bugetarilor de lux. Ea detine trei masini, dintre care doua de lux, vile si case de vacanta la Predeal si Baisoara, dar si o casa de 200.000 de euro in Italia.

Sotul acesteia, Mircea Pop, a lucrat la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), unde a ocupat functia de director adjunct, de unde a plecat in 2008, iar acum este actionar la firma DP Consult. Interesant este ca tocmai aceasta firma a castigat contracte "grase" cu statul, pentru Centura Valcele - Apahida, Autostrada Transilvania, dar si pentru unele drumuri din Moldova.

Comenzile totale primite de la CNADNR se ridica la circa 7 milioane de lei.

Mircea Pop a avut si legaturi stranse cu lumea politica, fiind consilier al lui Adrian Nastase in 2000 - 2004, adica in perioada in care s-a pus la cale constructia Autostrazii Transilvania, un esec pe toate planurile pana acum.

Sotii Pop detin trei masini: un Mini Cooper din 2006, cu un pret de circa 20.000 de euro, un Mercedes SL din 2006, care valoreaza intre 100.000 si 125.000 de euro, si un Jaguar XF din 2010, in valoare de 60.000 de euro.

In privinta caselor, sotii Pop se "lauda" cu o vila de 210 metri patrati in Cluj-Napoca, in valoare de 250.000 de euro, o casa de vacanta la Baisoara, si una la Poiana Brasov, de 200 de metri patrati, ultima construita in 1997. Bijuteria coroanei este vila de 165 de metri patrati cumparata in Massarosa, Italia, care ar valora pe piata 200.000 de euro.

La categoria bunuri de pret, sotii Mariana si Mircea Pop au ceasuri si bijuterii in valoare de 25.000 de euro, economii in banci de circa 650.000 de lei si actiuni la Banca Transilvania in valoare de 1.250.000 de lei.

Veniturile celor doi au fost, in 2010, de 283.608 lei, iar averea totala se ridica la un milion de euro.

Mircea Pop a spus ca el este numai de 6 luni actionar la firma DP Consult, iar, despre averea adunata, ca intotdeauna "vor fi suspiciuni".


Pop, de la DP Consult, si-a schimbat firmele ca ciorapii

Mircea Pop a controlat in ultimii zece ani firma DP Consult, fie direct, fie prin intermediul unei firme sau a unor persoane pe care le cunostea si in care avea incredere.

In anul 2002, Mega Enterprise Group avea ca administrator unic societatea TMG COnsulting, reprezentata de persoana fizica Mircea Pop.

In respectiva firma se mai regaseau alte persoane fizice ca si actionari, Maria Ratiu, Marian Morar, Silivan Moldovan sau Claudiu Silaghi. Prin decizia adunarii generale a actionarilor, Mircea Pop a fost revocat din functia de reprezentant al firmei care administra Mega Enterprise. Atat societatile TMG Consulting cat si DP Consult au acelasi sediu situat in Cluj Napoca pe strada Dragos Voda. Ulterior, in acelasi an 2002, Mircea Pop a devenit consilierul premierului Adrian Nastase.

Pe Mircea Pop il mai gasim in data de 1 noiembrie 2011, actionar la firma Eurialtrans SRL, alaturi de Morar Marian, Maria Ratiu si Silivan Moldova. Cei patru si-au vandut actiunile unui alt clujean si au iesit din societate.

In fine, firma DP Consult a fost infiintata in anul 1997. In anul 2009, societatea ii avea ca si actionari pe prietenii lui Mircea Pop si anume Silivan Moldova si Maria Ratiu, care detinea 79 la suta din firma. Ulterior, in anul 2011, Maria Ratiu vinde actiunile lui Mircea Pop, si astfel societatea s-a intors la cel care a infiintat-o, adica fostul consilier personal al lui Adrian Nastase.

Comentarii Facebook