Autostrada Transilvania, la mila Domnului! Nu se ştie când se vor finaliza lucrările - VIDEO

 

Autostrada Transilvania mai trebuie să aştepte ceva timp până când lucrările să fie finalizate.

 

Întrebat în cât timp se va putea circula de la Câmpia Turzii la Borş (județul Bihor), consilierul ministrului Transporturilor, Antonel Tănase, a spus că nu există un termen exact.

"Aici nu am un termen precis, dar eu ştiu că a fost tot timpul în atenţia Ministerului Transporturilor şi pentru 2014 este un orizont fezabil să realizăm şi acest tronson de autostradă. Nu se va putea realiza întregul tronson, pentru că aşa cum ştiţi contractul cu Bechtel a fost reziliat parţial  şi vom scotate la licitaţie tronsoane pe acest segment în perioada următoare", a spus consilierul ministrului Transporturilor, Antonel Tănase.


Din cei 415 kilometri existenţi în contractul cu Bechtel  mai trebuie finalizaţi 106 km, restul urmând să fie scoşi la licitaţie.

"Din câte ştiu eu, pentru terminarea celor 106 km care au rămas în contractul cu Bechtel şi pentru restul care vor fi scoşi la licitaţie va fi asigurată finanţarea pe următorii 3-4 ani", a mai spus Antonel Tănase.

Reamintim că Autostrăada Transilvania (Braşov-Borş, 415 kilometri) a început în 2004, dar constructorul, compania americană Bechtel, nici până în prezent lucrările nu sunt finalizate.

 

Ploaie de oferte pentru continuarea Autostrăzii Transilvania

Comentarii Facebook