Autostrada Gilău - Nădășelu se apropie de finalizare: Va fi inutilizabil întreg anul 2017 - VIDEO

 

O filmare aeriană realizată pe tronsonul Gilău - Nădășelu al Austrostrăzii Transilvania arată că lucrările sunt foarte avansate.

 

Unul dintre cele mai frumoase segmente de autostradă construite până acum în România, tronsonul Gilău-Nădășelu al autostrăzii A3, se apropie cu pași repezi de finalizare! Din păcate acesta are toate șansele să rămână inutilizabil întreg anul 2017 datorită faptului că viaductul lipsă de la Gilău este încă necontractat”, precizează reprezentanții Asociației pro Infrastructură (API), care realizează filmările aeriene. 

 

La o vizită cu presa pe șantier, în octombrie 2014, constructorii tronsonului Gilău - Nădășel, de 8,7 kilometri, anunțau că în aprilie 2016 autostrada va fi circulabilă, dar nu au reușit acest lucru.

 

Vrem cât de repede să ne conectăm de DN 1F, ca o parte din traficul greu care mai trece prin Cluj să treacă pe aici, să urce pe Autostradă și să meargă spre Turda, poate Câmpia Turzii sau să o ia pe centura Vâlcele”, a declarat prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan. 

 

Suntem mobilizați la maxim pe această lucrare și sperăm să finalizăm până în aprilie 2016 toate lucrările. Suntem în termen și mobilizați să finalizăm cât de repede. După excavații se va executa structura rutieră, care înseamnă straturile de balast, fundație și asfalt și conectările la viaductele de pe traseu”, a spus, în 2014, reprezentantul firmei care construiește. 

 

Tronsonul se va termina în DN 1F, cu un sens giratoriu și două bretele de racordare. Autostrada va continua cu pe traseul spre Mihăiești, pe 16 km, și apoi încă 72 de km, până la Suplacu de Barcău.

 

La kilometrul patru va fi un viaduct de 250 de metri, cu o înălțime de construcție de 35 de metri. Tronsonul costă 57 de milioane de euro, dar are foarte multe lucrări de artă, fiind 11 viaducte și pasaje. 

 

Legarea tronsonului de 8,7 km de partea deja folosită din Autostrada Transilvania, de la Câmpia Turzii la Gilău, ar fi trebuit să se facă printr-un pod, un viaduct ce nu a mai fost construit de americanii de la Bechtel.

 

Licitația pentru acest viaduct nu a fost finalizată.



Comentarii Facebook