Autospecială UNICĂ în regiune a intrat în dotarea ISU Cluj. Află AICI ce face şi cât a costat - VIDEO și FOTO

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj, în colaborare cu Consiliul Judeţean Cluj, au prezentat două autospeciale unice, în valoare de 720.000 de euro, achiziționate pentru regiunea Nord-Vest din fonduri europene.

 

Autospecialele marca MAN prezentate astăzi la sediul ISU Cluj de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 69-71, sunt dotate cu sisteme de telecomunicaţii prin satelit, un spital de campanie pentru situaţii de urgenţă, cum ar fi calamităţi naturale, accidente rutiere, aviatice sau orice alte accidente în care sunt implicate mai multe victime.

 

Autospeciala dotată cu sistemele de comunicaţii prin satelit, centru de comandă şi preluare a apelurilor 112 a costat aproximativ 460.000 de euro şi are o autonomie de funcţionare de 48 de ore. Aceasta va intra in dotarea ISU Cluj după finalizarea instructajului echipelor de intervenţie ce o vor deservi, adică în aproximativ 2 saptămani.

 

Autospeciala va intra in folosinţă după terminarea instructajului echipelor de intervenţie şi după finalizarea procedurilor de înscriere în circulaţie”, a declarat generalul de brigadă Vasile Șomlea, comandantul ISU Cluj. 

 

A doua autospecială, dotată cu spital de campanie şi un centru de prim-ajutor unde se poate efectua triajul victimelor, va fi dusă la Maramureş pentru o mai buna acoperire a zonei de intervenţie Nord-Vest. Costul acestea se ridică la aproximativ 260.000 de euro.

 

Costul total al maşinilor se ridică la aproximativ 720.000 de euro”, a completat Vákár István, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, for care a asigurat cofinanțarea acestui proiect.

 

La eveniment a participat și primarul Clujului, Emil Boc.

 

Articol de Ovidiu Bursan

Comentarii Facebook