Au vrut să se angajeze asistente la UPU Cluj, dar nu știau nici să facă o injecție. Așa se explică ȘPAGA?

 

Un concurs pentru angajarea a 13 asistente medicale s-a terminat cu un eșec total. Niciuna dintre candidate nu a promovat examenul.

 

Concursul a fost organizat în 18 mai, dar comisia a constatat că nu aveau nici măcar noțiuni de bază. 

 

Managerul acestei instituții, Petru Șușcă, a declarat că multe infirmiere devine asistente peste noapte, fără a acea și cunoștințele necesare. 

 

Cred că multe dintre cele care s-au prezentat nu știu să facă nicio injecție. Aici vorbim de viața omului, de o unitate medicală de urgență. Nu voi face niciun rabat! Ori știu, ori dau examen până când vor ști!”, a spus Petru Șușcă.

 

Baremul minim pentru a promova concursul era de 50 de puncte dintr-un total de 100 de puncte, dar au fost candidate care au realizat 1.61 puncte sau 5.55 puncte.

 

Doctorul Adela Golea, șeful UPU Cluj, a declarat că subiectele de concurs au fost alese din bibliografia. ”Dacă nu au scris înseamnă că nu știau. Nu i-a împiedicat nimeni pe candidați să învețe. La UPU Cluj avem un deficit de personal de 20 la sută. Și în trecut am mai avut concursuri la care au picat candidații dar la niciunul, toți candidații”, a spus Golea.

 

Unele dintre candidatele respinse sunt cele care i-au dat șpagă pentru a se angaja Mihaelei Cordoș, soția senatorului PSD de Cluj, Alexandru Cordoș.

 

Nevasta parlamentarului a fost arestată la începutul lunii mai pentru trafic de influență. Ea ar fi luat bani de la mai multe persoane pentru a le angaja asistente la Spitalul Clinic Județean Cluj.

 

Mulți clujeni s-au întrebat atunci de ce ar plăti cineva mii de euro șpagă, pentru un salariu de 1.000 de lei pe lună. Rezultatele acestui concurs probabil explică unele lucruri. 

 

Comentarii Facebook