Au fost scoase de la naftalină primele bicicletele din proiectul de bike-sharing - FOTO

 

Proiectul de bike-sharing pare a prinde contur, primele biciclete fiind deja amplaate în Grigorescu. 

 

Primăria a lucrat la marcarea cu roșu a pistelor, circa 9,8 km, iar acum lansează câteva puncte pilot cu biciclete pentru a vedea cum funcționează totul.

 

La finalizarea proiectului ”Reţea de self service de închiriere de biciclete” la Cluj-Napoca vom avea 43,65 de km de piste pentru biciclişti.

 

Proiectul de Bike Sharing ar fi trebuit să fie finalizat în 16 august 2013, fiind finanțat din fonduri europene cu 2,6 milioane de euro. Au fost cumpărate cele 540 de biciclete pentru acest proiect, dar acestea stau de aproape 2 ani într-un depozit al RADP. 

 

Lucrările au fost amânate de două ori, o dată în august 2014 și acum în august 2015. Problemele au apărut după ce RADP, regia Primăriei Cluj-Napoca, a câștigat licitația de administrare a viitorului sistem (va muta și întreține bicicletele, dar se va ocupa și de pisetele de bicicliști). Licitația a fost contestată și blocată. 

 

Termenul de finalizare din contractul de finanțare este august 2015, după această dată urmând să apară probleme cu Uniunea Europeană.

 

Foto: Facebook 

Comentarii Facebook