Atenție cu cine vorbiți la telefon! Două clujene aproape au fost înșelate prin metoda ”Accidentul” în aceeași zi


Polițiștii clujeni au fost sesizați, duminică, privind două cazuri de tentativă de înșelăciune prin metoda ”Accidentul”.

”La data de 26.11.2017, în jurul orelor 14:42, o femeie de 73 de ani, din Cluj-Napoca, a sesizat Poliţia municipiului Cluj-Napoca, despre faptul că, în intervalul orar 11:30—12:00, persoane necunoscute, apelând numărul său de telefon au încercat să o inducă în eroare şi să o convingă că vorbește cu fratele ei care a suferit un accident. Întrucât femeia a avut dubii în legatură cu cele transmise, a închis telefonul”, informează IPJ Cluj.

În cauză, nu a fost creat nici un prejudiciu.

De asemenea, tot la data de 26.11.2017, în jurul orelor 14:02, o femeie de 89 de ani, din Cluj-Napoca, a sesizat Poliţia municipiului Cluj-Napoca, despre faptul că în jurul orei 12:00, persoane necunoscute, apelând numărul său de telefon, au încercat să o inducă în eroare şi să o convingă că vorbește cu fiul ei care a suferit un accident, însă aceasta a raspuns că nu are bani şi a închis telefonul.

Nici în acest caz nu a fost creat nici un prejudiciu.

În baza sesizărilor, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de tentativă la înșelăciune, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal

Comentarii Facebook