Asociația Caritas donează 10.000 de lei Spitalului Clinic Municipal. Banii provin din hainele vechi donate de clujeni - FOTO

 

Asociația Caritas donează 10.000 de lei Spitalului Municipal Clujana pentru cumpărarea de aparatură medicală. Banii au fost strânși din vânzarea hainelor uzate donate de clujeni în recipienții amplasați pe străzile din Cluj.

 

Asociația Caritas donează 10.000 de lei secției de chirugie a Spitalului Municipal Clujana. Banii vor fi folosiți pentru cumpărarea de aparatură medicală.

 

În total s-a adunat din haine reciclate suma de 24.000 de lei, din care 10.000 de lei merg la Spitalul Clinic Municipal, iar restul vor fi folosiți pentru cumpărarea de pachete pentru sărbători familiilor nevoiașe”, a declarat primarul Emil Boc, susținătorul proiectului. 

 

Adrian Avram, directorul Asociației Caritas, a declarat că va continua campania și în 2013. ”Îmbrăcămintea care nu mai putea fi utilizată am vândut-o unor firme de reciclare, iar banii obținuți i-a întors spre societate”, a spus Adrian Avram.

 

Managerul Spitalului Clinic Municipal, dr. Nicolae Constantea, a declarat că din cei 10.000 de lei va fi cumpărat un electroencefalograf și un electromiograf. ”Un electroencefalograf mai avem la spital, dar este vechi. Îl folosim la spital de mai mulți ani. Are trei canale și nu poate fi folosit  pentru a pune dignosticul cu precizia necesară la ora actuală. Un electromiograf nu avem la spital. Este unul numai la Secția de neurologie de la Spitalul Clinic Județean. Este un aparat util pentru că se pot diagnostica afecțiuni motorii și ale mușchilor”, a declarat Nicolae Constantea, managerul Spitalului Clinic Municipal.

 

În Cluj-Napoca sunt amplasate pe străzi 60 de containere unde pot fi donate haine. În cele trei luni de când a fost demarat acest proiect, în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca, s-au strâns 120 de tone de haine, din care numai 10% au putut fi donate mai departe unor familii nevoiașe, iar restul de 90% au fost vândute firmelor de recliclare. 

 

Comentarii Facebook