Asociația Alcoolicii Anonimi din regiunea Transilvania are o structură nouă

 

Reprezentanții din regiunea Transilvania a Asociației Alcoolicilor Anonimi s-au întâlnit sâmbătă, 17 decembrie, la Beclean.

 

Nu întâmplător a fost ales ca loc de organizare orașul de pe Someș, deoarece aici există unul dintre cele mai inimoase și puternice grupuri AA din țară. 

 

Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de barbați și femei care îşi împărtaşesc experienţa, puterea şi speranţa, cu scopul de a-şi rezolva problema comună şi de a-i ajuta şi pe alţii să se însănătoşească de pe urma alcoolismului. Singura cerinţă pentru participare ca membru este dorinţa de a înceta băutul. AA-ul nu percepe nici cotizaţii, nici taxe de înscriere, se finanţează prin contribuţiile propri. AA nu se afiliază nici unei secte, nici unei formaţiuni religioase sau politice, nici unei organizaţii sau instituţii;  nu dorește să se angajeze în nici o controversă; nu sprijină şi nu contestă nici o cauză. Scopul nostru primordial este acela de a rămâne abstinenţi şi de a-i ajuta pe alţi alcoolici să ajungă la abstinenţă.  

 

În Transilvania, Asociația Alcoolicii Anonimi are înființate un număr de 18 grupuri, cu acoperire în majoritatea  reședințelor de județ dar și în alte orașe.  Spre exemplu, în județul Cluj funcționează un număr de 7 grupuri din care 5 în  Cluj- Napoca, unul în Dej și unul în Huedin. Grupuri AA active se mai găsesc în Baia Mare, Oradea, Bistrița, Brașov, Cugir, Timișoara, Arad, etc. De asemenea, regăsim o structură bine organizată a AA și în regiunea Moldova și Muntenia.

 

Întâlnirea de lucru de sâmbătă a statuat noua conducere la nivelul regiunii Transilvania și a mandatat biroul cu o nouă strategie, mai incisivă, de a aduce informația la nivelul presei și implicit a populației. De asemenea, s-a decis și o strategie de colaborare cu entitățile partenere în promovarea și transmiterea  mesajului, precum spitalele, centrele de tratament, direcțiile locale și regionale de asistență socială, instituțiile de învățământ pre-universitare și universitare, biserica, închisorile și instituțiile judiciare. Ne oferim ca și o potențială resursă în recuperarea din această boală, deviza noastră fiind: ”Suntem anonimi, dar nu suntem invizibili!”.

 

Alcoolismului afectează un procent extrem de mare din rândul populației României precum și pe apropiații acestora și aici ne referim în special la membrii de familie. Dramele pe care le trăiesc acești oameni sunt de multe ori duse în tăcere din cauza stigmatului social pe care această boală o are în mentalul colectiv. 

 

Orice persoană care dorește să contacteze AA-ul o poate face accesând pagina www.alcooliciianonimi.ro,  poate transmite un email la info@alcooliciianonimi.ro, sau poate suna la numarul de telefon 0770-CALLAA ( 0770-225522).

Comentarii Facebook