Așa arată mașina distrusă de acoperiș, în Florești. Ce va face proprietarul

 

Acoperișul unui bloc din Florești a căzut peste un autoturism parca, distrugându-l în totalitate. 

 

Proprietarul maținii distruse susține că nu se poate îndrepta împotriva constructorului pentru că blocul are o vechime de peste 5 ani ”motiv pentru care întretinerea lui si responsabilitatea cade în sarcina proprietarilor (Asociatia de Proprietari) asa cum a comunicat si primarul Horia Sulea pe pagina lui de Facebook”.

 

Proprietarii se pot adresa Asociatiilor de Proprietari -  AP - care aveau in proprietate prin PIC acoperisurile. Cei cu masini deteriorate de acoperisuri, la fel. Apoi, AP se pot indrepta impotriva executantului – proiectantului – dirigentului de santier, solicitand ISC, Inspectoratul de Stat in Constructii, explicatii privind modul de control al calitatii lucrarii/proiectul de rezistenta / respectarea sa.  

 

Primaria realizeaza receptia la imobile. RECEPTIA! Care verifica respectarea Autorizatiei de Construire si lucruri ce tin de urbanism precum regimul de inaltime si alte asemenea aspecte.  Aceste aspecte, precum structura de rezistenta tin de proiectantul specializat, de dirigintele de santier, de constructor/executant. Acesta din urma are obligatia legala de a respecta proiectul de rezistenta. Obligatia este verificata de dirigintele de santier si apoi de Inspectia de Stat in Constructii, care verifica cele de mai sus”, a mai citat floreșteanul din comunicatul dat de primarul Horia Sulea.

 

Acesta a spus că va încerca o împăcarea amiabilă mediată de avocat cu cei de la Asociatia de Proprietari, în caz contrar se va ajunge la proces.

 

Pagubele în tot Floreștiul se ridică la circa 10 milioane de lei, conform estimărilor făcute de autorități.

 

 

Comentarii Facebook