Artiștii care au ”vandalizat” Monumentul Eroilor, din Cluj, au fost prinși de polițiștii locali



Doi tineri artiști au ”vandalizat” zilele trecute Monumentul Eroilor, din Cluj-Napoca, aceștia pictând mai mulți politicieni români

Polițiștii locali din cadrul Primăriei Cluj Napoca i-au depistat pe cei doi tineri graficieni din Cluj Napoca care au transformat Monumentul Eroilor, amplasat pe Dealul Cetățuia, în propria lor operă de artă.

Potrivit unor surse din cadrul acestei instituții, cei doi sunt Vlad Lazin din Cluj Napoca și Eugen Gubandru, din localitatea Feleac, scrie evz.ro.

În urmă cu câteva seri, pe cele patru laturi ale monumentului au fost pictate chipurile unor politicieni actuali, acuzați sau condamnați pentru fapte de corupție, care apar în spatele unor gratii.

Imaginile au ajuns rapid virale pe internet, opera celor doi fiind comparată de internauți cu cele ale celebrului artist graffiti britanic Banksy.

-------------------------------------------

UPDATE

Cei doi tineri susțin că nu au fost amendați de polițiști pentru realizarea desenelor, ci pentru faptul că au scris cuvântul ”cenzurat” pe panourile de lemn montate deasupra imaginilor cu politicienii în spatele gratiilor.

Vreau sa va atrag atentia ca nu noi am desenat puscariasii dupa gratii, doar am protestat impotriva cenzurii scriind cuvantul ''cenzurat'' pe panourile ce au fost montate sa ascunda desenele initiale , desene ce ar putea sa fie ale celebrului artist britanic Banksy. Agentii constatatori din cadrul D.G.P.L Cluj-Napoca au constata ca am scris cu spray tip grafiti pe un panou din lemn (osb) montat pe monument si nicidecum pe monumentul propriu-zis”, susțin tinerii.

Ce m-a surprins e ca doar desenele cu figurile politicienilor dupa gratii au fost cele care au deranjat; puteti vedea in fotografii ca autoritatile nu au avut o problema cu mesajul 'SOTE S**E P**A' scris pe monument cu mult inainte de aparitia graffitiurilor cu mesaj politic. De aici a aparut si demersul nostru prin care atragem atentia ca autoritatile au lucrat cu exces de zel pentru a cenzura doar aceste lucrari care au deranjat pe cineva, lucrari care, in cazul in care s-ar dovedi ca ar fi ale artistului Banksy, ar putea transforma monumentul eroilor intr-o atractie turistica”, a mai precizat unul dintre tinerii amendați de poliția locală.

Comentarii Facebook