”Artă în curtea școlii – Lăsați artiștii stradali să coloreze Clujul” - FOTO

 

”Artă în curtea școlii - Lăsați artiștii stradali să coloreze Clujul” este un proiect care își propune să promoveze și să popularizeze arta stradală.

 

Proiectul din cadrul procesului de Bugetare participativă 2017 a fost implementat în cadrul Școlii gimnaziale ”Octavian Goga”, unitate de învățământ aleasă în urma consultărilor cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

 

Picturile murale de pe pereţii şcolii au fost realizate pe o suprafaţă de aproximativ 750 de mp. Lucrarea a fost realizată de către artiștii români Irlo, LostOptics, Ocu și Kero Zen, cărora li s-a alăturat Waone - artist ucrainean. 

 

Prin mesajele transmise de picturi, proiectul ”Artă în curtea școlii" urmărește să inspire elevii și să îi învețe să respecte arta în spațiul public, nu doar în cel al muzeelor sau al galeriilor de artă. Impactul asupra întregii comunități va fi cu atât mai mare cu cât realizarea acestui proiect contribuie la îmbinarea componentei culturale cu cea educațională. 

 

Proiectul ”Artă în curtea școlii - Lăsați artiștii stradali să coloreze Clujul” s-a numărat printre primele 15 cele mai votate proiecte înscrise în procesul de bugetare participativă desfăşurat în anul 2017 de către municipalitate. Proiectul a fost implementat de către Primăria Cluj-Napoca și Asociația Launloc.

 

În această perioadă se află în desfășurare prima etapă de vot - Vot pe domenii în cadrul procesului Bugetare participativă Cluj-Napoca 2018.

Comentarii Facebook