Armata construiește vile în Cartodom și a primit un aviz special pentru defrișări ”fără număr” de la Agenția de Mediu Cluj

 

Armata construiește locuințe pe terenul deținut în Gherogheni în zona Cartodromului. 

 

Asociația S.O.S Lacurile din Gheorgheni a acuzat zilele trecute Primăria Cluj-Napoca că face defrișări în zonă, dar în realitate este vorba despre un proiect coordonat de Ministerul Apărării Naționale (MApN). 

 

Defrișări la cartodromul din Gheorgheni, unde Primăria Cluj-Napoca amenajează un parc - FOTO

 

În urma verificărilor s-a descoperit că acei copaci defrișați nu sunt pe terenul Primăriei, ci pe terenul MApN, care dezvoltă un proiect imobiliar și care a primit o decizie de la Agenția de Protecție a Mediului de a face aceste defrișări, fără a mai avea nevoie de acordul Primăriei sau al altor instituții”, se arată într-un răspuns al Primăriei Cluj-Napoca.

 

Într-un cuvânt, MApN poate tăia toți copacii de pe acel teren fără a putea fi trasă la răspundere. 

 

În acea zonă, MApN va ridica locuințe individuale și colective mici pentru personalul din armată. ”Prin PUZ, pe teritoriul situat la capatul estic al cartierului Gheorgheni- delimitat de Cartodrom si Cimitirul militar la Sud-Sud-Est, un parau la Sud, de malul lacului Gheorgheni  spre Nord-Nord-Vest, aflat in proprietatea Statului Roman, in administrarea M.Ap.N. se reglementeaza schimbarea actualei incadrari functionale care este conform PUG: UTR=CB4 a zona cu destinatie speciala, campus universitar, in cea de UTR=LM4. Subzona mixta destinata ansamblurilor rezidentiale, cu locuinte individuale si colective mici, cu max P+2E. Functiunile aferente propuse sunt cele de dotari specifice pentru locuinte: comert de proximitate/ servicii, locuri de joaca pentru copii si terenuri de sport, gradinita, parcarispatii versi dar si administratie- primarie de cartier. Se marcheaza alaturat Bazei RATUC o zona de complexe si baze sportive UTR=V3b.

 

In conformitate cu zona de proiectare se propune parcelarea in loturi pentru locuinte unifamiliale, in regim de de inaltime P+M/ D+P+M, P+E. Cladirile de dotari/ servicii au regim de inaltime pana la P+3E. Accesul in ansamblu se face dinspre aleea Cartodromului si aleea care dubleaza paraul Becas, spre Est, iar distribuirea se face printr-o retea de alei carosabile de 7m+ trotuare. Fiecare locuinta are acces direct  si parcare auto in incinta. Amplasarea pe parcela a locuintelor se propune cu respectarea normelor urbanistice si juridice: alinierea ordonata la 5m, distante laterale de 3m sau 2m in functie de tipul locuintei si parcela, distanta posterioara egala cu Hcornisa (min 3m).

 

PUZ pune in evidenta posibilitatea amenajarii zonei verzi de pe malul lacului, cu alei de promenada, amenajarea zonei de pe malul paraului precum si racordarea strazilor din ansamblu cu reteaua stradala existenta si cu posibilitatea prelungirii pe zonele invecinate”, conform documentației avizate de Consiliul Local în 2009.

Comentarii Facebook