Miercuri 24 Aprilie

Arhitectul Viorel Hurduc, cel care a "desenat" Filarmonica Transilvania, a fost denumit "distrugatorul Bucurestiului"!


Arhitectul Viorel Hurduc, fostul sef al Comisiei de Arhitectura a Capitalei, a fost numit "distrugatorul Bucurestiului", dupa ce in 2006 a facut parte din echipa care a vrut "rada" la pamant centrul istoric al Capitalei.

Hurduc a fost declarat luni, 7 martie, castigatorul concursului pentru proiectarea viitorului sediu al Filarmonicii Transilvania din cadrul Centrului Cultural Transilvania de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989.

 

Trecutul arhitectului este invaluit intr-un scandal iscat in 2006 cand alaturi de primarul Capitalei, Adriean Videanu, a propus demolarea centrului istoric al Bucurestiului pentru a face loc mai multor zgarie nori in Piata Revolutiei si in jurul Parcului Cismigiu, scrie salvatibucurestiul.wordpress.com.

Arhitectul Viorel Hurduc era la acea vreme seful Comisiei de Arhitectura a Capitalei si a fost cel care a realizat acel proiect declarat "monstruos" de organizatiilor civile.

Arhitectul a motivat la acea vreme ca "blocurile inalte sunt foarte necesare langa Cismigiu, pentru ca vor juca rol de orientare pentru cei care se plimba in parc".

Imediat dupa aparitia acestui proiect arhitectul Viorel Hurduc a fost denumit "spaima Bucurestiului" sau "distrugatorul Bucurestiului" pe forumurile de specialitate.

 

Proiectul construirii celor patru zgarie nori a fost tras pe linie moarta in 2008, dupa castigarea primariei generale a Capitalei de Sorin Oprescu, iar arhitectul Viorel Hurduc a fost schimbat din functie.

 

Acum, Viorel Hurduc, impreuna cu firma de arhitectura VAAL ARHITECTURA SRL cu Popp si asociatii, a castigat contractul de proiectare a viitoarei sali a Filarmonicii Transilvania.

 

Citeste si...

Asa va arata Filarmonica Transilvania - VIDEO si Galerie FOTO

Comentarii Facebook