Arhitectul șef al Clujului, audiat în dosarul UIOREANU: Dacă faci o casă, ”este mai ușor să realizezi camera și apoi casa”

 

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a fost audiat ca martor în dosarul Horea Uioreanu, unde a făcut o declarație cel puțin halucinantă.

 

Înfățișarea s-a desfășurat cu ușile închise, iar arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a fost întrebat de ce pentru anumite lucrări efectuate la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca întârzia autorizația de construcție, cu toate că era eliberat certificat de urbanism. Între aceste lucrări, pe lângă pista de aterizare/decolare, au fost construite mai multe căi de rulare și o parcare pentru avioane, denumite Apron 4.

 

Unul dintre avocați l-a întrebat dacă este normal să faci o pistă și să o termini, dar să nu au căi de rulare spre zona de parcare. Răspunsul pe care l-ar fi oferit Claudiu Salanță este de domeniul fantasticului. ”Da. Plastic, precizez că dacă ar fi să construiești o casă și apoi o cameră în mod evident este mai ușor să realizezi camera și apoi casa”, ar fi spus Salanță, conform evz.ro.

 

În ultima vreme proiectele derulate de Consiliul Județean Cluj au mari probleme de coordonare. Zilele trecute a fost anulat contractul de finanțare europeană pentru că s-a proiectarea parcului industrial Tetarom lV. După câștigarea licitației, firma care urma să facă parcul a constatat că pentru a duce la bun sfârșit proiectul Consiliul Județean Cluj mai trebuie să achite 12 milioane de lei, sumă pe care Uniunea Europeană nu a fost de acord să o finanțeze în plus.

 

CJ Cluj mai are blocate și alte investiții: drumul turistic Ic-Ponor sau groapa ecologică de gunoi de la Pata Rât. Ambele sunt finanțate din fonduri europene, iar directorii Consiliului Județean Cluj sunt coordonatori de proiect, încasând sume de ordinul miilor de euro pentru a le superviza. Rezultatele se văd, ambele proiecte sunt pe butuci, iar parcul Tetarom IV este cireașa de pe tort. În acest caz, Consiliul Județean Cluj a trimis adresă la UE, spunând că nu mai are nevoie de finanțare, în valoare de suma de 17 milioane de lei.

 

Revenind la dosarul Uioreanu, în care au mai fost trimiși în judecată oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean, procurorii DNA fac referire la un control pe care arhitectul șef, Claudiu Salanță, a încercat să îl facă la Aeroportul Internațional Cluj Napoca, pentru a vedea stadiul lucrărilor la parcarea pentru avioane despre care se spunea că este construită fără autorizație de construire și fără derularea, în prealabil, a unei licitații.

 

Pentru că nu a fost lăsat să intre, Claudiu Salanță ar fi sunat la Poliție pentru a cere ajutorul.

 

De fapt, el a sunat la comisarul șef Valentin Suciu, șeful Poliției de Ordine Publică din IPJ Cluj, cu care ar fi prieten apropiat. Suciu este soțul primăriței comunei Chinteni, Lucia Suciu, iar din discuții rezultă că cei trei sunt prieteni buni.

 

Salanță Claudiu: Îmi dai o mână de ajutor?

Domn - Valentin Suciu, comisar sef: Cine-i?

Salanță: Claudiu.

Domn: A, scuze, suflă vântul pe unde ești.

Salanță: Îs la aeroport și am o dispoziție de la președinte să mă duc în control. Mi se refuză accesul, nu pe aeroport, pe aeroport ca pe aeroport, hai că am înțeles, e o stație de betoane la capătul aeroportului și mi se refuză și aici accesul. Întrebarea mea este: pot să cer sprijinul Poliției Române ca să identific cel puțin pe cine nu mă lasă să intru? Sau nu?

Domn: Cine?

Salanță: E un paznic aici și spune că a vorbit cu D.S. și nu mă lasă să intru. Nu e o problemă asta pentru că eu pot să dau amendă și pentru asta ...

Domn: Dar S. ce treabă are cu firma? Tu ai delegație de la consiliu?

Salanță: Da. Eu am ce trebuie, problema e că nu sunt lăsat să fac nimic.

Domn: Bun, și domnul director ce zice?

Salanță: Cu directorul am rezolvat, că nu neapărat pe aeroport ... Întrebarea mea era asta, dacă pot să chem pe cineva de la poliție, pot să cer sprijinul ca să identifice cel puțin cine îs aici? Sau nici Poliția nu poate intra în perimetru decât cu aprobarea ...

Domn: Poate să intre, dar nu văd ... să vină reprezentul firmei de pază.

Salanță: Exact. Să nu-mi conteste nimeni că nu am fost că ... atâta mă interesează.

Domn: Să vină șeful de dispozitiv sau șeful firmei de pază și să-i pui la dispoziție delegația ta și ... dacă refuză tu o să faci o notă de așa și dupa aia vede.

Salanță: Bine, mersi.

Comentarii Facebook