Arhiepiscopia Clujului strange bani pentru un centru de ingrijire a bolnavilor

Campania de strangere de fonduri pentru terminarea lucrarilor la Centrul de ingrijiri paliative "Sfantul Nectarie" va dura pana in luna ianuarie.

 

"Campania, extinsa pe o perioada de trei luni, se va incheia in 7 ianuarie 2011. Calendarul manifestarilor va include actiuni de promovare, expozitii de arta cu tablouri scoase spre vanzare in scop caritabil, concerte, conferinte si o gala caritabila organizata la Teatrul National din Cluj, in apropierea sarbatorii Nasterii Domnului", se arata intr-un comunicat al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului si Clujului.

 

Gala va avea loc in 10 decembrie, iar actorii Dorel Visan si Manuela Golescu vor recita psalmi si poezii.

 

Centrul de ingrijiri paliative va avea o suprafata de aproape 2.000 de metri patrati. In incinta vor fi amenajate o unitate hospice cu mai multe saloane, un centru de zi pentru adulti si un ambulatoriu de specialitate.

 

Valoarea totala a proiectului se ridica la 2,2 milioane de euro. Arhiepiscopia a investit pana acum 138.000 de euro, iar cladirea este ridicata pana la nivelul doi. Pentru finalizarea in rosu a Centrului "Sfantul Nectarie" este nevoie de 300.000 de euro.

Comentarii Facebook