Aproape 4.000 de persoane au citit timp de 10 ore în centrul Clujului, încercând să doboare un record mondial VIDEO



Câteva mii de clujeni au participat, sâmbătă, la un maraton de citit, în Piața Unirii, încercând totodată să doboare un record mondial.

Astfel, 3.855 de clujeni au citit neintrerupt timp de 10 ore si 20 de minute, în cadrul evenimentului ”Marea Lectură”, din cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania.

Felicitari si multumiri celor care au fost prezenti ieri in Piata Unirii din Cluj-Napoca la “Marea lectura”, eveniment din cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania”, transmite primarul Emil Boc.

Acţiunea a avut loc în cadrul Festivalului Internaţional de Carte Transilvania (FICT), iar organizatorii au încercat să adune, inițial, 10.000 de persoane care să citească pe rând aceeați carte, "Eminescu, 100 de poeme alese".

Prima poezie din volum, "De-aş avea", a fost citită de Emil Boc, George Ivaşcu şi Valentin Cuibus.

Dupa evaluare si verificarea de catre reprezentantii Guinness se va stabili daca la Cluj s-a realizat Recordul Mondial Guinness la secțiunea "Most people in a reading relay" - "Cei mai mulți oameni care citesc în cascadă".

Ultimul record mondial consemnat la această categorie a fost stabilit în anul 2015, de către Library Marwadi Education Foundation din India.



Comentarii Facebook