Apartamente SUSPECT de ieftine la Cluj! Țeparii acționează pe site -uri de vânzări

 

Clujenii sunt momiți cu apartamente foarte ieftine de un grup de persoane condus de Traian Onuc, judecat într-un dosar penal cu țepe imobiliare.

 

În 2016, țeparul Floarea Ianson (și-a schimbat numele ulterior în Traian Onuc) a fost arestat pentru 30 de zile, dar instanța l-a pus ulterior în libertate, fiind judecat pentru că a înșelat 130 de persoane cu apartamentele din cele trei blocuri fantomă. El a luat avansuri de peste 2 milioane de euro în blocurile pe care nu le-a terminat niciodată. 

 

Cu toate că este în vizorul anchetatorilor, Onuc continuă să acționeze pe piață, inundând site -urile de anunțuri de mică publicitate cu oferte senzaționale.

 

Traian Onuc are postate anunțuri pe multe site -uri, folosind numărul 0757.591.930, iar prețurile sunt foarte bune. Spre exemplu, un apartament de 52 mp costă 29.000 de euro, la jumătate de preț față de restul locuințelor de pe piață. Țeparul ia un avans cuprins între 10 și 15%, iar în momentul în care oamenii se prind că au cumpărat o locuință într-un bloc fără autorizații este prea târziu. Frecvent, anunțurile sunt șterse și postate cu alte detalii. Regula este că nu scrie exact unde este amplasat apartamentul. 

 

 

Știri de Cluj a sesizat olx în privința acestor ”anunțuri țeapă” și au fost banate, dar de pe lajumate.ro nu s-au luat măsuri similare, în ciuda email- urilor trimise. 

 

Cei care sună pentru a se informa după ce văd anunțurile sunt chemați la un birou de pe Calea Turzii pentru a li se prezenta ofertele. Țeparii profită de persoanele prost informate și de pensionarii care vor să le cumpere nepoților un apartament. Eugenia P. a dat avans pentru două garsoniere acum 3 săptămâni, pe care voia să le cedeze nepoților. ”Am aflat între timp că este o țeapă. Onuc mi-a răspuns la telefon câteva zile, iar apoi nu mi-a mai răspuns. Părinții mei au dat avans 3500 de euro și în aprilie trebuiau să dea o altă parte din bani. Am făcut plângere la Poliție, dar este șocant că acest om este lăsat să înșele oameni și nimeni nu face nimic”, ne-a relatat fiica femeii înșelate, care s-a interesat de caz din Spania, unde locuiește.

 

Traian Onuc ridică două blocuri fără niciun fel de acte, în cartierul Zorilor, pe strada Miko Imre, nr. 14, și pe steada Fabricii din Mărăști. 

 

În luna februarie 2018, Onuc a fost găsit pe șantierul de pe strada Miko Imre, nr. 14, care coordona o echipă de cinci muncitori. La controlul făcut de Primăria Cluj-Napoca și de jandarmi au fost identificate 3 persoane interesate să achiziționeze apartamente, în acest scop având inclusiv bani asupra lor.

Comentarii Facebook