Aparatură medicală de ultimă generație pentru două spitale clujene

 

Două unități medicale urmează să fie dotate cu aparatură medicală de ultimă generație având o valoare totală de nu mai puțin de 5.019.570 de lei.

 

Spitalele Clinic de Recuperare și de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello”, aflate sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, au mare nevoie de această aparatură. 

 

Consider achiziția de aparatură medicală modernă, pe deplin similară celei folosite în spitalele europene, ca fiind mai mult decât necesară. Aceasta va contribui esențial, alături de profesionalismul și dăruirea medicilor clujeni, la salvarea a numeroase vieți”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

 

În ceea ce privește Spitalul Clinic de Recuperare, suma de 4.355.000 de lei este destinată achiziționării următoarelor echipamente și aparaturi medicale: aparat Diapulse, microscop operator, aparat Roentgen pentru radioscopie digitală, aparat de sterilizare cu plasmă, ecograf multidisciplinar și un sistem de mapping tridimensional.

 

Totodată, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” urmează să beneficieze de noi investiții în valoare de 664.570 de lei. Prin intermediul acestor fonduri urmează a fi achiziționat un ecograf doppler, un aparat pentru măsurarea difuziunii monoxidului de carbon și un sistem de stocare date Computer Tomograf.

 

Respectivele investiții în aparatură medicală vor fi posibile ca urmare a aprobării de către Consiliul Județean a achiziției acestor dotări aferente unităților sanitare aflate sub autoritatea forului administrativ județean, ele urmând a fi finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Comentarii Facebook