Aparate noi de radiologie la Policlinica din Cluj

La singura Policlinica din Cluj, fostul Centru de Diagnostic si Tratament, au fost inlocuite aparatele de radiologie vechi de peste 30 de ani. Investia de 6,5 miliarde de lei vechi a fost asigurata de Spitalul de Infectioase, care a preluat CDT in 2009.

 

"Erau vechi si se stricau frecvent", sustine doctorul Marius Calin, seful sectiei de Radiologie din cadrul Ambulatoriului Spitalului de Infectioase, cum se numeste acum policlinica. Unul dintre aparate, Dignomax, avea 35 de ani de vechi, iar celelalt, Neodiagnomax, era fabricat in 1988. Directorul Spitalului de Boli Infectioase, Ioan Muresan, sustine ca au fost achizitionate doua aparate moderne, de ultima generatie, fabricate in luna decembrie a anului trecut. Cele doua noi aparate, unul pentru adulti si unul pentru copii, au fost cumparate cu pretul de 6,5 miliarde de lei vechi.

 

"Va creste calitatea radiografiilor si o sa scada pericolul de iradiere pentru personalul medical si pentru pacienti", a mai spus doctorul Marius Calin. La sectia de Radiologie sunt examinati anual din punct de vedere radiologic 15.000 de pacienti.

 

Policlinica a fost preluata la sfarsitul anului trecut de Spitalul de Boli Infectioase, dupa ce unitatea era in pragul falimentului, cu datorii de 12 miliarde catre furnizori si salarii neplatite catre angajati de cinci luni. De la preluarea de catre Spitalul de Infectioase, au fost platite salariile pentru cei 250 de angajati la zi si a fost achitata cea mai mare parte a datoriilor.

Comentarii Facebook