Aparat de crioterapie unic în Europa de Est, cumpărat de Institutul de Urologie Cluj


Un aparat de crioterapie, unic în Europa de Est, a fost cumpărat de Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj. Aparatul este eficient pentru tratamentul pacienţilor care suferă de cancer de prostată și a costat circa 200.000 de euro.

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca a reuşit achiziţionarea unui sistem de crioterapie eficient. Efortul financiar este în ideea de a oferi pacienţilor noştri alternative mai bune de tratament care să le uşureze suferinţa când se îmbolnăvesc de cancer de prostată, să le scurteze timpul şi complicaţiile spitalizării şi să-i reintegreze mai bine în societate. În Europa mai este un aparat similar la Spitalul Nordwest din Frankfurt, Germania, şi încă două în Olanda. În Europa de Est şi România nu mai este aşa ceva. Aparatul este unul foarte precis şi are un grad crescut de cost/ eficienţă în sensul că procedura costă mai puţin. Aparatul costă în jur de 200.000 de euro”, a declarat Mihai Lucan.

Doctorul Ulrich Witzch, de la Spitalul Nordwest din Frankfurt, a declarat că pacienții tratați prin această tehnică se refac mai repede, iar costurile sunt mai mici.

Crioterapia este o metodă de a trata cancerul de prostată. Este mai eficientă decât intervenţiile clasice, efectele secundare sunt reduse, şi pot fi trataţi astfel pacienţi pentru care nu este recomandată o intervenţie chirurgicală. Şansele pacientului tratat cu ajutorul acestei tehnici de a rămâne cu incontinenţă urinară şi impotenţă sunt reduse”, a precizat  Witzch.

Prin crioterapie, tumoarea pacienților este înghețată și i se oprește evoluția, înainte de intervenția chirurgicală.

Comentarii Facebook