Antrenorul de inot Vasile Pop a fost pus sub invinuire de politisti pentru ucidere din culpa, dupa ce un baietel de 5 ani s-a inecat la cursul lui

IML Cluj a anuntat ieri ca a trimis politiei raportul in cazul copilului de 5 ani inecat la bazinul olimpic din Cluj- Napoca in noiembrie 2009 si ca decesul a survenit in urma inecului. Astazi, politia l-a pus sub invinuire pe  antrenorul Vasile Pop pentru ucidere din culpa  conform art 178 alin 1 si 2  din Codul Penal.

 

Dupa ce politia va mai face cateva rapoarte, dosarul in cazul decesului copilului de cinci ani va fi trimis la Parchet cu propunerea de incepere a urmaririi penale. 

 

Alexandru Seles a murit inecat la bazinul olimpic din Cluj in 12 noiembrie 2009, cand se afla la un curs de inot. Cursul a inceput la ora 18,00. La un moment dat copiii l-au strigat pe insturctorul Vasile Pop spunandu-i ca Alex pluteste la suprafata apei. Dupa el a sarit primul, fiul instructorului, Andrei Pop.


Dupa ce au incercat sa il resusciteze timp de o ora si jumatate, medicii de la SMURD l-au dus pe Alexandru Seles la Institutul Inimii, dar micutul a murit la ora 22,30.

 

Antrenorul si fiul acestuia au declarat ca micutul s-a inecat cu un bol alimentar, dar raportul medico-legal a infirmat acest lucru. Acum politia l-a pus sub invinuire pe Vasile Pop pentru ucidere din culpa.

 

Foto: Libertatea

 

Citeste si

Exclusiv: Baietelul de cinci ani mort la bazinul olimpic din Cluj a decedat din cauza inecului, potrivit raportului IML

Comentarii Facebook