Antena 1 Cluj se inchide!

Studioul local Antena 1 Cluj se va inchide. Maine dimineata va avea loc ultima editie a emisiunii de matinal, in care prezentatorii isi vor lua la revedere de la telespectatori.

 

Institutiile media din Cluj trec printr-o situatie financiara extrem de dificila. Majoritatea au facut reduceri de personal si au micsorat salariile. Prin aceeasi situatie a trecut si Antena 1 Cluj, care in luna martie a facut reduceri de persoanl si a si scazut dramatic salariile de pe cartea de munca ale angajatilor.

 

Din pacate, se pare ca masurile nu au fost suficiente, intrucat astazi angajatii au fost anuntati ca statia locala Antena 1 se va inchide. Angajatii sunt socati de masura anuntata, intrucat lucrurile pareau sa se aseze la statia locala. 

 

In jurul orei 12,00 conducerea statiei locale a facut o sedinta cu sefii de departamente in care i-a anuntat ca de maine statia se va inchide. Acestia au transmis la randul lor informatia angajatilor. Unii dintre ei mai au sperante sa ramana inca pentru a lucra pentru statia mama de la Bucuresti, pentru ca in mod cert vor fi cateva persoane care vor ramane pentru a fi corespondenti.

 

Directorul Antena 1 Cluj, Florin Danciu, a declarat pentru Stiri de Cluj.ro: : "Eu renunt la franciza, iar de luni angajatii sunt la dispozitia Antenei 1. Asta inseamna desigur ca Antena 1 ar putea hotari ca va continua, dar nu pot eu sa ma pronunt ce vor face ei".

 

Cel mai probabil vor ramane sa lucreze pentru Antena 1 , cei care lucreaza pe DNSG (carul de transmisie): cameramani, tehnicieni, reporteri-corespondenti. Angajatii spun, insa, ca cert este ca emisie locala nu va mai fi.

 

Exista si varianta ca Antena 1 sa decida ca activitatea de la Cluj sa continue, dar acest lucru se va intampla doar daca statia mama va suporta toate cheltuielile legale de studioul local.

 

 

Comentarii Facebook