Ansamblul folcloric din Primaria Clujului, acuzat că a lasat fara apă trei familii de pe Calea Manastur. Raspunsul: HALUCINANT

 

Trei familii disperate de pe Calea Manastur 14-16 reclamă că au ramas fără apă, de câteva zile, din cauza ansamblului de dansuri populare Crăișorul al Sindicatului din Primăria Cluj-Napoca.

 

Litigiul dintre locatarii imobilelor de pe adresa amintită, pe tema achitării facturilor către Apa Somes, dureaza de mai bine de 4 ani.

 

Problemele cu ansamblul folcloric al sindicatului au început cu mai bine de 4 ani in urma, spatiul folosit de acestia pentru repetitii era pe-atunci in proprietatea Primariei, de ansamblu se ocupa si atunci si acum un domn, Adi Alexandru, aproximativ un an nu si-au platit apa si ne-am trezit ca si acum in situatia de a fi debransati de regia de apa. Am dat in judecata Primaria, ca proprietar al imobilului de la nr. 16, desi ansamblul folcloric al sindicatului folosea spatiul. 

 

Am castigat in instanta obligand Primaria sa plateasca facturile restante, insa inainte sa castigam procesul a trebuit sa platesc din buzunarul propriu sume importante ca sa pot beneficia impreuna cu vecinii mei de apa curenta”, ne-a declarat indignata Albu Monica.

 

Necazurile proprietarilor de pe Calea Manastur au reaparut acum 2 zile cand aceeasi vecini s-au plans din nou că administratorul ansamblului Craisorul, Adi Alexandru, nu si-a achitat cota parte din facturile de apa de pe spatiul de pe Calea Manastur nr 16, oamenii fiind debransati de la apa.

 

Situatia a devenit insuportabila. Am ramas din nou fara apa, suntem disperati. Am incercat sa il contactam pe Adi Alexandru. Am inteles ca este nepotul sefului sindicatului din primarie Suciu Valer, insa se pare ca au acelasi caracter. Acum 4 ani Suciu nici nu a vrut sa auda de achitarea datoriilor, se pare ca se comporta la fel pentru ca sunt neamuri. Nu au achitat cei de la ansamblu folcloric de 5 luni cota parte din pierderile care sunt pe retea, aproape 1.000 de lei. Nu putem sa platim banii in locul ansamblului sindicatului despre care am auzit ca este putred de bogat”, ne-a declarat plangand o alta vecina disperata. 

 

Oamenii au rămas fără apă pentru că cei de la ansamblu nu și-au plătit facturile și au făcut o plângere.

 

Imobilele de pe Calea Mănăștur nr. 14 - 16 plătesc apa la comun, conform apometrului aflat pe Calea Mănăștur nr. 12. Pe baza înțelegerii între cele trei familii care locuiesc în aceste imobile și domnul Adi Alexandru, fiecare familie și Primăria Cluj-Napoca, plătește apa consumată, indicată de aprometrul propriu, iar pierderile se împart în mod egal, la patru. De cinci luni, domnul Adi Alexandru refuză să mai plătească apa. Suma pe care o datorează este de 1.079,05 RON. Menționez că, din cauza unei țevi sparte, în ultimele luni pierderile de apă au fost mari și, în consecință, și valorile facturilor au fost mai mari decât cele obișnuite. 

 

Compania de Apă Someș ne-a sistat furnizarea apei. Până când suma restantă nu va fi plătită, nu vom mai avea apă”, ne-a scris Monica Albu într-o plângere.

 

Update: Seful ansamblului, Craisorul al Sindicatului Civitas din Primaria Cluj-Napoca, Adi Alexandru, se apara de acuzatiile care i-au fost aduse de locatarii de pe Calea Manastur sustinand ca toate problemele cu pierderile de apa din zona si implicit facturile ”umflate” ale locatarilor se datoreaza furturilor comise de Biserica Catolica, cu care se invecineaza imobilele vizate de actiunea de debransare a regiei Apa Somes.

 

Nu am nici o vina ca oamenii au ramas fara apa, noi nu mai facem repetitii acolo de peste 4 luni, am primit acordul Primariei sa repetam la Cinema Marasti si acolo imi desfasor activitatea. Nu aveam de ce sa platesc apa, contorul nostru arata 0 consum, conductele au inghetat si nu s-a consumat apa deloc. Au crescut facturile locatarilor din zona pentru ca fura apa din conducte, un vecin care are piscina si catolicii. Biserica Catolica de mai jos, ei fura sigur apa, prin curtea lor trec conductele, de aceea vin facturile asa mari.

 

Doamna Albu este o femeie cu mult bun simt, de mult timp se zbate cu problema asta. Nu am nimic cu ea, o sa vedem cum putem sa facem sa contribuim si noi cu ceva la paguba asta, chiar daca nu de la spatiul folosit de noi vin pierderile deci nu se justifica sa platim”, ne-a declarat Adi Alexandru.

 

Stiri de Cluj va reveni cu amanunte extrem de interesante despre Ansamblul Craisorul si despre conducatorul acestuia care, in convorbirea cu reporterul Stiri de Cluj, a recunoscut initial ca este nepotul controversatului sef de sindicat din primarie, Suciu Valer, ulterior, insa, a revenit telefonic, negand orice legatura de rudenie cu acesta.

 

Zilele urmatoare vom demostra cum si de ce ansamblu Craisorul al sindicatului din Primaria Cluj, a ”supt” sume serioase din bani publici fiind foarte bine conectat la “conducta” bugetului local si la cotizatiile sindicalistilor “habarnisti” 

Comentarii Facebook