Animalele se fură pe capete lângă Cluj-Napoca, în Săliștea Nouă (Baciu): Mă uitam la filme cu Iisus și m-au curățat

 

Sătenii din Săliștea Nouă, comuna Baciu, au ajuns la sapă de lemn din cauza hoților de animale și nimeni nu ia măsuri. Oamenii spun că Poliția nu mai e Poliție, pentru că deja sunt cinci furturi, fără a fi prins nimeni.

 

Hoții vin în sat aproape din șase în șase luni, ritmicitatea fiind de-a dreptul diabolică. În momentul în care, fiecare țăran apucă să adune iarăși animale în gospodărie, acestea dispar în miez de noapte, fără ca cineva să îi audă pe hoți la lucru. Țăranii acuză poliția că stă cu mâinile în sân și nu prinde pe nimeni.

 

E al cincilea furt și nu ia nimeni măsuri. Trăim și muncim pământul în Săliștea Nouă, comuna Baciu, dar suntem prădați ca în țara nimănui. Sunt furturi de găini, porci, viței, vite”, ne-a relatat Marin Vasile Matei, un localnic din Săliștea Nouă, care a ales să spună ce se întâmplă în sat pentru că altă soluție nu mai există. 

 

Pe mine nu m-a furat acum. L-a furat pe un vecin, azi-noapte. I-au furat un vițet de bivol, doi șoldani (porci) de 80 - 100 de kile, pe care îi ținea de Crăciun și toate găinile”, a mai povestit Marin. 

 

Întrebat cum operează hoții, Marin a povestit totul: ”Dom'le, la mine când or fost, dar zice că și la vecin acum la fel au operat, dar nu ne băgăm că e poliția acolo, i-a lovit în cap, e o pată de sînge, îi pun în mașină și pleacă. 

 

Nu aude omul din casă nimic. Pe mine de două ori m-au furat și nu am auzit. Chiar în Vinerea Mare, înainte de Înviere. Eram acasă și mă uitam la filme cu Iisus, până la 12 noaptea, 1.00. Nu am auzit nimic. Am mers și ne-am culcat și ne-au rezolvat. Să se ia măsuri. 

 

Pe mine m-au furat între Cărciun și Relevion și pe un vecin. După aia în Vinerea de Paști m-au furat. Mi-au furat doi porci, că nu am mai luat trei că nu aveam bani, or furat găinile. La vecinul i-au furat 8 miei, la o vecină toată găinile și la un vecin toți iepurii belgieni.

 

E dezastru ce se întâmplă în satul ăsta și nimeni nu prinde pe nimeni. Acum mi-a zis polițaiul că a văzut ceva pe camerele din Coruș, un Audi cu numere de Germania. Zice că ”Aia cred că porcii tăi au fost!”, Zic: ”Noah bine că i-am crescut și m-am ales cu praful pe tobă!”. Când au căutat Audi- ul din imagini, nu l-au găsit că era radiat în Germania”, ne-a mai spus Marin. 

 

Dom'le de ce țin animalele astea și le dau de mâncare? Că ne trebe nouă! De aia lucrăm pământul. Dar dacă poliția Baciu nu-și face treaba ce se alege de munca noastră?”, se întreabă țăranul păgubit.

Comentarii Facebook