Angajatii de la Opera Nationala din Cluj au protestat in fata institutiei si au cerut demisia directorului Rares Trifan


Angajatii de la Opera Nationala din Cluj au protestat in fata institutiei si au cerut demisia directorului Rares Trifan. Sindicalistii sustin ca actualul manager conduce Opera in interes personal si cer sa fie schimbat.

Protestul a fost organizat astazi la implinirea a 90 de ani de la prima stagiune. 50 de angajati au iesit in fata institutiei cu pancarte pe care scria "Demisia" si "Aida 1920 -2010", cu trimitere la primul spectacol pus in scena la Opera Nationala din Cluj-Napoca.

Presedintele Sindicatului "Transilvania Art", Dan Gadea, a declarat pentru Stiri de Cluj ca solicita demisia directorului Rares Trifan de multa vreme "pentru ca nu conduce Opera Nationala din Cluj in interesul institutieic, ci pentru a face el bani. Stagiunea trecuta a pus in scena un spectacol si a incasat 25.000 de lei, iar pe Mihai Maniutiu l-a platit cu 15.000 de euro pentru ca a regizat Tosca. Spectacolul a costat 180.000 de lei si el a scos din bilete 9000 de lei. Asta se numeste management?".

Chiar daca au protestat, artistii de la Opera Nationala din Cluj nu au uitat sa cante "La multi ani" la implinirea a 90 de ani de la primul spectacol pus in scena la Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook