Miercuri 17 Aprilie

Angajații au protestat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj

 

Zeci de angajați ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca au protestat şi au cerut demisia conducerii.

 

Oamenii acuză conducerea că refuză să îi încadreze ca asistenţi medicali, astfel încât să beneficieze de majorări salariale.

 

Vrem să fim auziţi de Ministerul Sănătăţii, de d-na ministru Pintea, care a afirmat că vrea să cunoască situaţiile din teritoriu. Noi suntem o astfel de situaţie din teritoriu şi o rugăm să ne rezolve problema. De două luni am trimis memorii la Ministerul Sănătăţii, la Ministerul Muncii, la Avocatul Poporului, dar nu am primit niciun răspuns. Noi am cerut să fim încadraţi ca asistenţi medicali licenţiaţi cum am fost întotdeauna, nu suntem acum incluşi unde ar trebui să fim şi pierdem bani la salariu conform Legii salarizării. Cerem demisia conducerii SCJU care a dat dovadă de rea-credinţă şi reavoinţă faţă de noi”, a declarat Marcela Nemeş, tehnician de radiologie şi imagistică în cadrul SCJU Cluj-Napoca, conform Mediafax.

 

Acești angajați sunt defavorizați faţă de asistentele medicale licenţiate, pierzând la salariu circa 1.200 de lei.

 

Directorul medical al SCJU Cluj-Napoca, Adela Golea, a declarat că în Legea salarizării sunt recomandări pe diverse categorii profesionale, iar cele de tehnician radiolog şi moaşă nu apar la măriri de salariu de la 1 martie.

 

Am cerut de mai multe ori Ministerului Sănătăţii să ne răspundă punctual care este salariul în plată la 1 martie pentru acestea. Nu am primit un răspuns. Când primim, pe acela îl aplicăm. Nu avem nicio problemă cu niciunul dintre colegi. Legea spune clar că beneficiază de majorări salariale medici, asistenţi medicali şi ambulanţieri, acolo mai trebuie nişte completări, după care le vom aplica”, a spus Golea.

 

La SCJU Cluj-Napoca sunt angajaţi 55 de tehnicieni radiologi şi 20 de moaşe.

 

Foto: Mediafax

Comentarii Facebook