Angajații Aeroportului protestează în fața Consiliului Județean: ”Oleleu, nu uita, Clujul nu-i moșia ta!” FOTO


Peste două sute de angajați ai Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj-Napoca au protestează în fața Consiliului Județean.

Aceștia doresc să evite blocarea activității și o posibilă intrare în insolvență a Aeroportului.

Angajații au venit cu pancarte inscripționate cu mesaje dure la adresa Consiliului Local: ”Oleleu nu uita, Clujul nu-i moșia ta!”, ”Oleleu demisia” ”Vrem să muncim nu să cerșim!”, ”Creditul îl plătim noi, trebuie doar să semnați voi”.

Menţionăm că în lipsa asigurării finanţării pentru obiectivul de investiţii PISTA de 2.100 m, fie din sursele bugetare ale CJ Cluj pe anul 2014, fie din creditul bancar angajat de Aeroport şi garantat de CJ Cluj, aşa după cum s-a semnat prin CONTACTUL DE CREDIT DE INVESTIŢII din 21.05.2014 cu CEC BANK SA, se va ajunge la blocarea conturilor Aeroportului Cluj, la sistarea plăţilor curente şi la pierderea locurilor de muncă ale angajaţilor din perimetrul Aeroportului Cluj.

Se generează astfel riscul de insolvenţă pentru AEROPORTUL CLUJ, în conformitate cu prevederile LEGII nr. 85 din 25 iunie 2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, care se aplică şi regiilor autonome.

Precizăm că în data de 14.07.2014, în urma discuţiilor purtate de către reprezentanţii Sindicatului Aeroportului Cluj cu reprezentanţii CJ Cluj, la sediul CJ Cluj, aceştia NU au ajuns la o concluzie şi la o soluţie clar exprimată privind rezolvarea solicitărilor noastre privitoare la iminenţa blocării conturilor Aeroportului Cluj începând cu luna AUGUST 2014.

Spunem un NU hotărât acţiunilor CJC de blocare a activităţilor pe Aeroportul Cluj şi vă invităm să vă alăturaţi demersului nostru paşnic de protest, dacă vă consideraţi afectaţi de această situaţie fără precedent, creată în luna IUNIE 2014 pentru investiţia la PISTA de 2.100 m, dată în exploatare în 26 OCTOMBRIE 2013”, precizează reprezentanții Sindicatului Independent al R.A. Aeroportul Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook