Angajata de la Banca Transilvania Cluj, care a furat bani din conturi, a fost data afara


Elena Mirela Perte, functionara de la Banca Transilvania Cluj, care a furat din conturile a 5 clienti sumele de 520.000 de lei si 33.000 de euro, a fost data afara, anunta institutia bancara.

Printr-un comunicat de presa, reprezentantii Bancii Transilvania, anuntat ca ei au fost cei care au depistat neregulile si ca sumele lipsa au fost "acoperite". "Banca Transilvania a procedat la desfacerea contractului de munca al respectivei persoane. Fosta angajata a Agentiei Mihai Viteazu a Bancii Transilvania, Mirela Perte, este cercetata si arestata preventiv pentru ca a intervenit in anumite conturi deschise la unitatea la care indeplinea functia de administrator cont", sustin oficialii BT intr-un comunicat de presa.

In acelasi document, reprezentantii Bancii Transilvania Cluj afirma ca incidentul este total izolat, infirmand declaratia data de Elena Mirela Perte in fata procurorilor, potrivit careia si alte persoane din cadrul sucursalei Mihai Viteazul sunt implicate in acest caz.


"Vreau sa fie anchetate si colegele mele si sa recunoasca ce au facut asa cum am recunoscut si eu. De asemenea as dori sa fie anchetata si Pintea Aurica. Vreau sa enumar, persoanele implicate in cadrul agentiei si anume sefa de agentie Carmen Popa, colega mea Ana Maria Panduru si inlocuitoarea sefei de agentie Diana Boca", a spus in fata procurorilor DIICOT Cluj, Elena Mirela Perte.

Functionara acuzata ca a furat banii oamenilor lucra ca administrator de cont la Banca Transilvania si a fost arestata pentru 29 de zile in 3 septembrie sub acuzatiile de inselaciune si fals informatic.

"Prin metoda "suveica" a transferat fara drept prin intermediul sistemului informatic al BT, bani din contul unor clienti in varsta sau cu putine cunostinte despre procedurile bancare, in conturile numitelor Kerekes Rozalia si Denes Melinda, conturi pe care le controla in totalitate, ale caror carduri le detinea", sustin procurorii DIICOT Cluj.

Elena Mirela Perte a fost arestata pentru 29 de zile, pe motiv ca reprezinta un pericol public. Cercetarile continua in acest dosar, pentru ca exista informatii ca si alte persoane din cadrul Agentiei Mihai Viteazu au fost implicate in aceasta schema tip "suveica", prin care banii clientilor au fost transferati in alte conturi.

Comentarii Facebook