Angajat al Primăriei Dej, cercetat de polițiști pentru abandonul unui câine. Nu este la prima abatere privind violența asupra animalelor


Un angajat al Primăriei Dej este cercetat de oamenii legii pentru că și-a abandonat cățelușa în câmp, după ce aceasta a fost lovită de mașină.

Asociația Anima Pro Terra Dej a depus plângere la poliție și la Direcția sanitar-veterinară pe numele bărbatului din Nireș, după ce s-a descoperit faptul că acesta și-a abandonat câinele, care fusese accidentat de o mașină, pe care l-a înlocuit cu alt patruped, scrie someseanul.ro.

Cazul a fost sesizat reprezentanților asociației pentru protecția animalelor la finalul săptămânii trecute.

”Sâmbătă seara am fost sesizați telefonic că este în zona OMV o cățelușă lovită de mașină de mai bine de o săptămână. Duminică dimineața am mers, am ridicat-o și am dus-o la veterinar unde i s-a citit microcipul și s-a descoperit că aparține lui H.I. din Nireș.

S-a încercat contactarea proprietarului, care avea telefonul închis și atunci s-a luat legătura cu medicul veterinar de la Mica. Acesta a confirmat, în urma verificării în teren , ca H.I. nu mai avea cățelușa în curte, ba mai mult era înlocuită de un alt câine asemănător, pentru a înșela veterinarul”, spun reprezentanții asociației.

Aceasta nu este prima abatere a bărbatului în ceea ce privește cruzimea față de animale.

În urmă cu doi ani, în timp ce era angajat la adăpostul public din Dej, a fost implicat, alături de cumnatul său, într-un scandal în care a fost acuzat că a maltratat câinii din adăpost și a furat hrana acestora.


Comentarii Facebook