Angajare ilegală la Centrul de Plasament din Huedin

 

Conducerea Consiliului Județean Cluj reclamă încă o angajare fără concurs, de această dată la Centrul de Plasament nr. 8 Huedin.

 

În data de 16.04.2014, urmare a unui concurs pentru un post de infirmier în cadrul Centrului de Plasament nr. 8 Huedin, o persoană a fost declarată ”respinsă”.

 

Cu toate acestea, în mod ilegal, a fost angajată la același centru, pe o perioadă determinată, dar tot pe o funcție de infirmier, deși acel post nu fusese scos la concurs. 

 

În sistemul public, nicio persoană, indiferent de perioada pentru care a fost angajată, determinată sau nedeterminată, nu poate fi angajată decât în urma unui concurs anunţat public.

 

Persoana respectivă a fost angajată în mod ilegal prin dispoziția nr. 3746 din 16.04.2014, semnată doar de directorul DGASPC Cluj și neasumată de nicio altă persoană din cadrul aparatului de specialitate al instituției. 

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, anunță că va demara procedura legală aferentă astfel încât întreaga sumă primită ilegal de persoana în cauză să fie recuperată, iar persoana care a dispus angajarea (directorul) să răspundă personal.

Comentarii Facebook