Andrei Marga, rectorul UBB, lauda numirea lui Andrei Andreicut ca mitropolit al Clujului - VIDEO


Rectorul UBB Cluj, Andrei Marga, a laudat numirea ca mitropolit al Clujului a lui IPS Andrei Andrecut. "Alegerile in Sfantul Sincod le fac episcopii membri si Sfantu Duh", a spus Marga.    

"Dupa interventia Patriarhului la Cluj s-a putut retine ca cei doi candidati clujeni vor fi in finala de la Bucuresti. Personal il cunosc ded mai multa vreme pe arhiepiscopul Andrei Andreicut. Cu siguranta el a fost extrem de destoinic. La Alba Iulia a facut enorm, in conditii destul de dificile. A facut enorm si pentru biserica si pentru facultatea de acolo care i se datoreaza, in cea mai mare masura.

Personal impartasesc cu el... impartasim doua locuri in Academia de la Salzburg. Sunt intr-un fel si coleg cu el si il stiu si din afara.

Ma bucur ca un ardelean a venit pe acest scaun, un scaun care il obliga foarte mult pe mai tanarul arhiepiscop Andreicut. Eu cred ca el va reusi in misiunea sa pentru ca intre multe altele este un om foarte credincios, un om foarte devotat bisericii, un om foarte angajat in ceea ce face, un om corect, un om cu smerenia rolului. Cred ca toate aceste calitati vor convinge pe toata lumea din Cluj
", a declarat Andrei Marga.

Despre PS Irineu Bistriteanul, rectorul UBB Cluj, a avut vorbe de lauda.

"Episcopul Irineu Bistriteanul se numara de toata aprecierea. A fost un licean stralucit, a fost un sef de promotie la teologie, un tanar foarte credincios, a luat doctoratul la Princeton si stiu de acolo cat de mult era apreciat si pentru doctorat si pentru stilul de viata crestin, efectiv religios. Cum sa zic, se stie bine ca alegerile in Sfantul Sincod le fac episcopii membri si Sfantu Duh", a declarat Marga.

 

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) l-a ales pe IPS Andrei Andreicut pentru scaunul de mitropolit al Clujului.

 

Citeste si...

IPS Andrei Andreicut, noul mitropolit al Clujului!

Sorin Apostu: Sper sa am o colaborare buna cu mitropolitul Andrei Andrecut! - VIDEO

IPS Andrei Andreicut: Vreau ca continui misiunea mitropolitului Bartolomeu!

Comentarii Facebook