Andrei Marga: Disparitia mitropolitului Bartolomeu este o pierdere grea pentru comunitatea Clujului si pentru Romania VIDEO

Rectorul UBB Cluj, Andrei Marga, crede ca disparitia mitropolitului Bartolomeu este o perdere grea pentru Biserica Ortodoxa, pentru comunitatea Clujului, pentru Transilvania si pentru Romania.

 

"Disparitia mitropolitului Bartolomeu Anania este o pierdere grea pentru Biserica Ortodoxa, pentru comunitatea Clujului, pentru Transilvania si pentru Romania. A fost un om cu o formatie si traire religioasa, un teolog competent, dar si o personalitate care a gandit pe cont propriu problemele timpului si si-a formulat mereu un punct de vedere personal, care a fost, in multe momente ale istoriei transilvane, unul de referinta", a declarat Andrei Marga pentru Antena3.

 

Rectorul UBB Cluj crede ca una dintre cele mai mari realizari ale IPS Bartolomeu a fost traducerea Bibliei. "Una dintre marile realizari ale fostului mitropolit este traducerea Bibliei. Ca teolog, ca om de cultura, Bartolomeu Anania a cautat sa realizeze osmoza dintre cultura si religie. Actiunile sale, ca mitropolit in spatiul cultural al Romaniei, au fost pe ideea repunerii legaturilor profunde ale culturii si credintei", a mai spus Andrei Marga.

 

Mitropolitul Clujului IPS Bartolomeu a murit luni, la ora 19.25, la Clinica de Chirurgie I din Cluj.

 

Vezi aici cauzele mortii mitropolitului!

Comentarii Facebook