Andrei Marga, despre rezultatele de la BAC: Nivelul elevilor este foarte scazut, iar in fruntea ministerului sunt niste "amatori agresivi"


Promovabilitatea scazuta la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat din acest an nu il surprinde pe rectorul UBB Cluj, Andrei Marga, care a declarat ca elevii sunt slab pregatiti si oficialii din minister niste "amatori agresivi".

"Ma indoiesc ca examenele de bacalaureat, sub conducerea actualului Minister, sunt concludente, pentru ca organizarea este amatoare. Exista o vasta demotivare a elevilor, a profesorilor si a parintilor in tara. Nivelul de pregatire al elevilor care este foarte scazut", a declarat fostul ministru al Educatiei, Andrei Marga, citat de realitatea.net.

Rectorul UBB Cluj considera ca modificarea legii educatiei nu va aduce mari schimbari pentru ca sunt prost gandite. "Solutiile pe care le avanseaza Ministerul Educatiei pentru a schimba sistemul vor distruge complet educatia in Romania din cauza ca legislatia este prost gandita, in sensul politizarii sistemului, si facuta de oameni nepriceputi. Nicio tara nu merge pe solutiile inaintate de actualul Minister. in nicio tara nu ajung niste amatori agresivi ca la noi, care sa dea tonul in legislatie", a mai afirmat Marga.

La nivel national, numai 30% dintre cei care au sustinut Bac -ul de toamna au promovat examenul, iar la Cluj media a fost de 20,5%.

Comentarii Facebook