Anchetă după ce un tânăr a murit electrocutat la Tarnița. Răspunde cel care a făcut debarcaderul ILEGAL

 

Tragedia de la Tarnița, unde opt tineri au fost electrocutați, iar unul a murit, a scos la lumină ilegalitățile comise în timpul construirii cabanelor în jurul lacului. 

 

E o tragedie. Este în desfășurate o anchetă. A decedat un tânăr de 30 de ani și alți nouă au fost electrocutați. 

 

Este o cabană, deținută de o persoană fizică, care a fost închiriat unui grup de tineri, pe timp de șapte zile, cu acces la debarcader. Tinerii aveau acces și la o hidrobicicletă.

 

Luni seara, tinerii au petrecut și au vrut să coboare hidrobicicleta cu un troliu pe apă. Cablul de coborâre a venit în contact cu faza de alimentare a motorului electric și s-a făcut un contact inclusiv cu apa din jurul hidrobicicletei. Unul dintre tineri era cu mâna pe o zona metalică, probabil pe cablul troliului, și nu a mai putut fi resuscitat.

 

Problema cea mai nefericită este că nimeni din zona lacului nu respectă zona de siguranță a lacurilor. Este vorba de zona malului. Toți și-au îngrădit terenul până la lac. Și-au făcut debarcadere private și publice, majoritatea fără autorizație”, a precizat prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan.

 

Acesta a precizat că l-a informat și pe secretarul de stat Raed Arafat. ”Se pare că aceasta este situația la toate lacurile din România și va trebuie făcut ceva”, a mai spus Vușcan. 

 

Cabana unde s-a produs tragedia este situată la intrare în localitatea Someşul Cald, comuna Gilău, iar proprietarul locuiește în apropiere.

 

Din cele opt persoane electrocutate, una a murit, iar alte patru persoane, trei băieţi şi o fată cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani, au fost duse la Unitatea de Primiri Urgenţe Cluj.

 

 

Comentarii Facebook