Amenzi de 25.000 de lei pentru patronii clujeni care isi tin angajatii in frig

Zeci de patroni care isi tin angajatii in frig au fost amendati sau avertizati de inspectorii de munca din Cluj. Amenzile spalatoriilor auto si firmelor care fac comert stradal se ridica la 25.000 de lei.

Controlul demarat de Inspectoratul Teritorial de Munca din Cluj a inceput in 25 ianuarie si s-a intins pe trei zile in care temperaturile pe timpul diminetii au fost de - 18 grade Celsius, iar in timpul zilei de - 12 grade. Au fost verificate 65 de firme care detin fie spalatorii auto, gherete de comert stradal sau care activeaza in domeniul constructiilor. Purtatorul de cuvant al ITM Cluj, Corina Gavrilut, a declarat ca au fost aplicate 51 de avertismenete si 5 amenzi in valoare de 25.000 de lei.

Gavrilut a mai spus ca inspectorii de munca au dispus inchiderea unei societati, deoarece nu respecta normele de protectie a muncii si exista pericolul ca angajatii sa se electrocuteze.

Reprezentantii ITM Cluj sustin ca in perioada in care temperatura exterioara scade mult, firmele au obligatia sa le asigure angajatilor ceai fierbinte si sa le asigure pauze pentru a se incalzi.

Comentarii Facebook