Amenzi de 10.000 de lei pentru comerciantii care vand la suprapret in piete

Inspectorii Primariei Cluj-Napoca au aplicat intr-o singura zi amenzi de peste 10.000 de lei comerciantilor din piete, care nu respecta regulile privind stabilirea preturilor.

 

Inspectorii au verificat 160 de comercianti din pietele administrate de Primarie: IRA, Hermes, Piata Garii, Piata Grigorescu, Abator, Zorilor si Piata Flora. Au fost intocmite 16 procese verbale, iar valoarea amenzilor aplicate ajunge la 10.400 de lei.

 

"Sanctiunile au fost aplicate pentru comercializarea produselor la preturi care au depasit dublul preturilor de referinta comunicate de catre S.C. Centrul Agro Transilvania, lipsa actelor de provenienta a marfii, lipsa vizei trimestriale pe certificatul de producator si neafisarea preturilor la produsele expuse comercializarii", se arata intr-un comunicat al Primariei.

 

Mai mult, comerciantii au primit si puncte de penalizare pentru ca nu au respectat hotararea prin care se impune un pret maxim pentru produsele vandute in pietele administrate de Primarie. Potrivit unei decizii luate de consilieri in luna iunie, preturile practicate de producatorii si comerciantii din pietele administrate de primarie, Flora, Hermes, Zorilor, IRA si Grigorescu, nu pot depasi de mai mult de doua ori preturile din Centrul AgroTransilvania din Dezmir.

Comentarii Facebook