Amenințată după o postare de pe Facebook. Judecător de la Tribunalul Militar Cluj: Nu mai stați atâta pe Facebook

 

O femeie susține că a fost amenințată de un militar, în urma unei postări pe Facebook. Daniela a ajuns cu plângerea la procurorul militar, dar susține că nu i s-a făcut dreptate. 

 

La sfarsitul lunii martie 2014 am fost sunata de catre un caporal pe nume F.B., militar la U.M. 0... Alba Iulia, moment in care mi-a spus cine este si a inceput sa ma injure, sa ma insulte, mi-a spus sa imi vad de treaba mea, ca altfel ma omoara, imi rupe picioarele, imi rupe gatul, mi-a adresat cuvinte cu tenta sexuala atat mie cat si mamei mele, fara sa isi motiveze gestul. In acel moment eu ma aflam in masina cu doua colege de serviciu care au auzit tot ce mi-a spus F.B. pentru ca am pus pe speaker telefonul.

 

Motivul pentru care a facut acest gest l-am aflat ulterior la politie, unde acesta a spus ca a fost deranjat de faptul ca eu am postat pe contul meu de Facebook in care apareau fostul meu iubit, coleg de serviciu cu F.B. si acesta, imbracati in haina militara stand intr-o anumita pozitie, pentru ca mi s-a parut amuzanta. La aceasta poza mai multi utilizatori au facut niste comentarii ironice la adresa lor, fapt care l- a deranjat pe caporalul F.B.

 

Precizez faptul ca acea poza am luat-o de pe un cont de Facebook al fostului meu prieten si ca pe caporalul F.B. nu l-am cunoscut niciodata personal pana in acel moment si nici el pe mine, lucru care a fost confirmat si de catre acesta la politie si in fata procurorului militar. Insa cunosteam din povestile fostului meu prieten ca acesta este tigan, e foarte violent, scandalagiu si ca a mai avut probleme cu legea in trecut pentru ultraj, distrugere de bunuri, violenta. Numarul meu de telefon i l-a dat fostul meu iubit ca sa ma sune, sa ma ameninte si sa ma jigneasca”, povestește Daniela Jurj.

 

Femeia s-a prezentat la comandantul unității, care a îndrumat-o să depună plângere la Poliției

 

La data de 29.04.2014, organele de cercetare penala ale Politiei municipiului Alba Iulia au dispus inceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de amenintare. Parchetul de pe langa Judecatoria Alba Iulia a declinat competenta de solutionare la Parchetul Militar Cluj.

 

Aici s-au efectuat cercetari. Inca de la inceputul audierilor, procurorul militar Septimiu Turcus a incercat de mai multe ori sa ma convinga sa imi vad de treaba mea si sa-mi retrag plangerea. Au fost audiati martori din ambele parti. Unii dintre martorii lui F.B. au dat declaratii mincinoase, printre care si fostul meu prieten I.D. In ordonanta, procurorul constata mai multe lucruri pe care eu nu le-am declarat si nu s-au intamplat. In final acesta constata ca "suspectul F.B. a comis infractiunea de amenintare fiind sub stapanirea unei puternice tulburari”, dispunand renuntarea la urmarire penala fata de suspect”, a mai relatat Daniela.

 

Femeia a depus o plangere impotriva ordonantei, dar Prim Procurorul Viorel Siserman i-a respins-o ca fiind nefondata.

 

Daniela Jurj nu s-a oprit aici, ci a făcut plangere impotriva solutiei la judecatorul de camera preliminara de la Tribunalul Militar Cluj. Ea susține că la ședința din 27 iulie 2015 ”domnul judecator ne-a spus pe un ton rastit sa ne vedem de treaba noastra si sa mai lasam Facebook- ul... Judecatorul a mai spus dupa aceea ca trebuie sa se uite o saptamana peste dosar si dupa aceea va putea da o solutie...”, a spus femeia, care a primit soluția la acest ultim demers. Plângerea ei a fost respinsă ca fiind nefondată. 

 

Ea vrea acum să continue demersurile și să depună plângere la Tribunalul de pe langa Judecatoria Alba. Motivul: ”Imi este teama de acest individ pentru ca am fost amenintata”.

Comentarii Facebook