Alte patru persoane din grupul Balibacea au fost arestate pe 29 de zile! Vezi cum actionau cei mai temuti infractori din Cluj - VIDEO


Procurorii clujeni au mai retinut inca patru persoane din gruparea Balibacea, cea mai temuta din judetul Cluj. In total, 10 persoane, in frunte cu Ovidiu Vancea, au fost arestate pe 29 de zile.

Anchetatorii au declarat pentru Stiri de Cluj ca gruparea actiona pe raza mai multor judete din tara. Probele impotriva celor 10 suspecti din Turda au fost adunate cu ajutorul specialistilor Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din cadrul Politiei Romane si SRI.

Ovidiu Vancea, zis Balibacea, isi trimitea locotenentii "la diferite societati comerciale din tara ca fiind reprezentantii unor societati de transport si, folosind documente false de inregistrare fiscala, autovehicule cu numar fals de inmatriculare, cat si acte de identitate false ale conducatorilor auto si ale delegatului, incarcau diferite marfuri, pe care nu le mai transportau la destinatie, comercializandu-le ulterior sub pretul pietei", au precizat anchetatorii. 

In 9 noiembrie, suspectii s-au prezentat la o societate comerciala din municipiul Galati, de unde au incarcat 19.800 litri ulei comestibil imbuteliat, in valoare de 117.849 lei, marfa pe care au vrut sa o vanda in Cluj, contra sumei de 70.000 lei.

Ovidiu Vancea a fost retinut in flagrant, impreuna cu alti 5 complici, in momentul in care voiau sa vanda uleiul furat. Autovehiculul de transport a fost confiscat, impreuna cu suma de 35.000 de lei oferita de catre cumparator.

In ultimele zile, politistii au efectuat 10 perchezitii domiciliare pentru a aduna probe impotriva gruparii lui Balibacea.

Dupa retinerea celor 6, anchetatorii i-au prins si pe ceilalti 4 complici, care au fost si ei arestati pe 29 de zile.

Cei 10 sunt acuzati de inselaciune cu consecinte deosebit de grave in forma continuata, complicitate la inselaciune, uz de fals, instigare la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare.


Ovidiu Vancea, zis Balibacea, are un trecut infractional bogat. El a fost acuzat ca in luna decembrie 2003 a comandat atacul cu grenada de la pizzeria Pharaon din Turda, care il viza pe Gheorghe Otvos, zis Gagarin, capul unei grupari infractionale rivale.

 

Balibacea este acuzat ca in 2009 a patruns prin efractie in locuinta actualului presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, de unde a furat diverse bunuri, care au fost gasite ultierior in casa lui din Turda.

Comentarii Facebook