Alin Tise: "Pista noua va permite sa indepartam avioanele, din zona caselor din Apahida si Sannicoara"


Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a anuntat ca institutia pe care o conduce a primit foarte multe reclamatii in privinta avioanelor care zboara deasupra orasului, dar si din partea locuitorilor din Apahida.

"Consiliul Judetean are foarte multe reclamatii. Oamenii se adreseaza Primariei si Primaria le spune ca e de competenta Consiliului Judetean. Sunt de acord si am sustinut si sustin ca exista probleme pentru ca din cand in cand vremea obliga aeronavele sa nu respecte culoarul de zbor", a declarat Alin Tise, in cadrul emisiunii Pionii Zilei, de la Alfa TV Cluj.

 

Presedintele Consiliului Judetean Cluj a mai afirmat ca "se va opta pentru aterizare si decolare spre Apahida, unde casele oamenilor sunt mult mai departate si vom rezolva partial aceasta problema. Avem un aeroport conceput in zona respectiva cand orasul nu avea infrastructura de acum. Ideal ar fi, dupa unii, sa avem un aeroport la 50 de kilometri de oras, dupa altii e foarte bine ca e in oras si poti sa ajungi repede si fara costuri foarte mari. Nu exista resurse sa il realizezi in alta parte".

Alin Tise sustine ca pista noua de 3.500 de metri, care urmeaza sa fie construita, va rezolva problema, deoarece avioanele vor ateriza si decola mai departe de oras si de comuna Apahida.

Comentarii Facebook