Alertă în Făget. Vipera a mușcat în timpul unei plimbări: Am mai găsit încă 3 - FOTO

 

Un mesaj informativ pentru clujenii care obișnuiesc să se plimbe prin Făget a fost lansat de utilizatorii grupului ”Protectia Animalelor Cluj-Napoca”, în urma unui incident petrecut zilele trecute. 

 

Mesajul nu este unul menit să facă panică, dar este bine de știut de ce să vă feriți în timpul unei plimbări liniștite, anunță specialiștii.

 

Vreau sa anunt pt iubitorii de animale care isi plimba catelusii pe la Faget ca azi niste prietenii au gasit aceasta vipera si din pacate a muscat catelusa care a fost cu ei. Aveti grija. Noi nu stiam ca sunt si am aflat prin cel mai urat mod”, a scris Oana, pe grupul de Protecție a Animalelor.

 

Apelul este unul informativ, mai ales că rapid după incident au mai fost văzute 3 vipere în zona respectivă.

 

Da, am auzit si eu (că sunt)! Pe dealul din spate de la Vila Tusa! A fost o crescatorie acolo de vipere cu multi ani in urma! Le-a dat drumul!”, a completat un alt utilizator al grupului.

 

Cățelul mușcat a fost dus la veterinar. Vipera fotografiată a scăpat fără probleme. 

 

Veterinarii clujeni spun că populația de vipere este crescută în acest an și recomandă atenție maximă la ieșirile în natură.

 

Vipera este un șarpe periculos. Din păcate nu se pot face multe (n.red. fiind protajată de lege), dar trebuie mare prudență și oamenii trebuie să fie atenți. Sunt perioade în anumiți ani, când populațiile sunt mai numeroase, dar ele se reglează de obicei pe cale naturală. Se pare că anul acesta populația este crescută. 

 

Dacă cineva este mușcat trebuie să se prezinte în regim de rugență la medic pentru a primi serul antiviperin. Este vorba despre o urgență maximă. Este una dintre urgențele maxime ale medicinei”, a explicat medicul veterinar Ioan Oleleu, din cadrul Direcției Sanitar Veterinare Cluj. 

 

Comentarii Facebook